ogradili se od šefa

Studentski zbor traži opoziv Mihovila Miokovića: ‘Nismo znali za rasipništvo'

29.09.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Nakon što je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković objavio fakture koje pokazuju na što je trošio novac Studentskog zbora, njegovi kolege su se ogradili od njega.

Buru u zagrebačkom Studentskom zboru dva dana prije isteka mandata podigao je sadašnji predsjednik Mihovil Mioković, najavivši kandidaturu za reizbor, koji je na svojem profilu na Facebooku objavio stotinjak računa koji pokazuju na što je Studentski zbor potrošio oko milijun kuna. Najviše pozornosti privukli su računi za prijenosna računala, kišobrane, Miokovićev privatni medijski trening.

Njegovi kolege traže opoziv navodeći uz ostalo kako su ovakvo ponašanje i rasipništvo neprihvatljivi. Ističu da članovi Studentskog zbora nisu bili upoznati s 'nerazumnim i nepriličnim trošenjem na račun Studentskoga zbora, koje je predsjednik samostalno odobravao'.

'Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu odobrila je jedino financiranje audio-vizualne opreme te niti jedna druga stavka nije bila potvrđena od strane Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Sporne stavke također nisu bile uvrštene u financijski plan, niti u prenamjenu proračuna izglasanu na sjednici Skupštine 14. travnja 2021. godine. Osim stavki 'Hoodice sa štikanim logotipom za Zdravo sveučilište' i 'Saramonic VmicLink5 3TX+RX' nabavljena oprema nije se koristila za potrebe provedbe projekata Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, niti su voditelji projekata tražili njihovo financiranje.

Članovima Studentskog zbora bili su dodijeljeni promotivni materijali, no članovi nisu bili upućeni u nabavljenu količinu kao i cijenu navedenih promotivnih materijala. U lipnju 2021. godine predsjednik Studentskog zbora samostalno je naručio dodatne promotivne materijale u iznosu od 185.869,06 kn bez odobrenja Skupštine i informiranja kolega', navode ističući kako je 'sramotnim poslovanjem' i njihovom neupućenošću '(ali ne zbog nezainteresiranosti, već zbog predsjednikove oholosti da djeluje sam)' narušen ugled studentskih predstavnika.

Zaključuju kako Mioković treba odstupiti s mjesta predsjednika i povući kandidaturu za idući mandat. Navode na kraju kako su Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu uputili prijedlog za opozivom predsjednika Mihovila Miokovića zbog narušavanja ugleda Studentskog zbora i nesavjesnog upravljanja financijama Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.