mihovil mioković

Studentski zbor smijenio rasipnog predsjednika koji je spiskao 700 tisuća kuna

  • Autor: Bi. S.
  • Zadnja izmjena 01.10.2021 07:42
  • Objavljeno 01.10.2021 u 07:40
tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Mihovil Mioković/Facebook

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu smijenio je kasno sinoć na skupštini svojeg predsjednika Mihovila Miokovića, koji je, kandidirajući se za novi mandat, sam na Facebooku objavio fakture iz kojih je vidljivo da je 700 tisuća kuna spiskao na skupe mobitele, Macova prijenosna računala, kamere, individualne treninge, ali i sefove za čuvanje oružja...

Sve račune slao je na potpis prorektoru za poslovanje Sveučilišta Tonćiju Lazibatu, piše Novi list.

“Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je natpolovičnom većinom glasova, odnosno s 28 ZA i 2 SUZDRŽANA, izglasala nepovjerenje i smijenila dosadašnjeg predsjednika Mihovila Miokovića te je za v.d. predsjednika Studentskog zbora izabran najstariji član skupštine Marko Mimica koji će voditi Zbor do izbora novog predsjednika.

Za vrijeme sjednice mogla su se čuti mnoga pitanja članova Skupštine kao i odgovora donedavnog predsjednika. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo na samom kraju našega mandata. Vjerujemo da će novi saziv Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu biti još aktivniji u provođenju projekata i transparentniji od samoga početka te da se ovakva situacija u Studentskom zboru više nikada neće ponoviti”, poručili su sinoć iz Studentskog zbora.

Mioković je, podsjetimo, nakon što su mediji analizirali objavljene fakture, prije nekoliko dana već podnio zahtjev za ispisom iz članstva Hrvatske demokratske zajednice, poručivši pritom da ne želi biti teret svojoj stranci. Mioković je u svojem dopisu stranci dodatno naglasio kako se “osjeća u potpunosti neopterećeno, olakšano i zadovoljno” jer je, kaže, “odlučno postupio prikazati maksimalnu financijsku transparentnost i kada bih opet imao priliku, ne bih ništa mijenjao”.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!