Mihovil Mioković

Rasipni predsjednik Studentskog zbora tražio ispis iz HDZ-a da ne bude na teret stranci

29.09.2021 u 17:53

Bionic
Reading

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković podnio je zahtjev za ispisom iz HDZ-a jer, kako navodi, ne želi biti dodatni teret stranci

Njegov zahtjev dolazi samo dan nakon što je na svom Facebook profilu, u sklopu najave kandidature za reizbor za predsjednika Studentskog zbora, objavio sve fakture koje je potpisao u svom mandatu, kako bi njegov rad bio transparentan, javlja N1.

No, zbog njegovih financijskih poteza, Mladež HDZ-a najavila je u srijedu pokretanje stegovnog postupka vezanog uz daljnje članstvo u stranci.

Mladež HDZ-a priopćila je kako “HDZ nema nikakvih veza s njegovim postupcima, odlukama niti financijskim poslovanjem Studentskog zbora”.

O slučaju se u srijedu oglasio i zagrebački Studentski zbor objavom na facebooku u kojoj poručuju da Mioković treba odstupiti s mjesta predsjednika i povući kandidaturu za idući mandat.

Skupština je odobrila jedino financiranje audio-vizualne opreme i nije potvrdila niti jednu drugu stavku. Sporne stavke također nisu bile uvrštene u financijski plan niti u prenamjenu proračuna izglasanu na sjednici Skupštine 14. travnja 2021. godine.

Osim dvije stavke, hoodice s logotipom i bežičnih mikrofona, nabavljena oprema nije se koristila za provedbe projekata Studentskog zbora niti su voditelji projekata tražili njihovo financiranje, naveli su iz skupštine Studentskog zbora.

Članovima Zbora bili su dodijeljeni promotivni materijali, no nisu bili upućeni u nabavljenu količinu ni cijenu, a Mioković je u lipnju samostalno naručio dodatne promotivne materijale u iznosu od 185.869,06 kuna bez odobrenja Skupštine i informiranja kolega.