Ministarstvo poljoprivrede

Studenti biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema mogu dobiti stipendiju od 10.000 kuna

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 07.11.2019 15:15
  • Objavljeno 07.11.2019 u 15:15
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je pozvalo studente biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema da se prijave svojim fakultetima za dodjelu stipendije od 10.000 kuna za jednu akademsku godinu

Ministarstvo je, naime, danas objavilo ograničeni javni poziv visokim učilištima za dodjelu bespovratnih sredstava za stipendiranje studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Ukupna planirana vrijednost tog poziva je 15 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva.

Na području Slavonije, Baranje i Srijema četiri su visoka učilišta iz područja biotehničkih znanosti - Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Veleučilište u Požegi.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redoviti i izvanredni studenti 2. ili 3. godine preddiplomskih te 1. ili 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti (polja - agronomija, biotehnologija, prehrambena tehnologija i nutricionizam) koji su u akademskoj godini za koju se dodjeljuje stipendija prvi puta upisali godinu studija.

Studenti se za stipendiju prijavljuju visokom učilištu na kojemu su u akademskoj godini upisali studijski program iz biotehničkih znanosti najkasnije do 15. studenog 2019. godine.

Visoka učilišta na svojim mrežnim stranicama objavljuju poziv studentima i prikupljaju njihove prijave te će po isteku roka za prijavu izvršiti evaluaciju prijavitelja i odabir studenata.

Nakon evaluacije i odabira studenata koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima za dodjelu stipendija, visoka učilišta će najkasnije do 29. studenog dostaviti Ministarstvu poljoprivrede prijavu na javni poziv.

Nakon administrativne kontrole Ministarstvo će donijeti odluku o dodjeli bespovratnih sredstava i sklopiti ugovore s visokim učilištima na temelju kojih će im doznačiti odobrena financijska sredstva.

Stipendiju u iznosu od 10.000 kuna će studentima jednokratno isplatiti visoka učilišta na temelju ugovora sa studentom, objašnjavaju iz Ministarstva.

Projekt stipendiranja studenata dio je projekta Slavonija, Baranja i Srijem, koji je pokrenut za projekte na području pet slavonskih županija, koji se najvećim dijelom financiraju iz EU fondova, kao i iz državnog proračuna.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u kolovozu ove godine potpisala sporazum o suradnji s dekanima visokih učilišta, kojim su definirane odgovornosti i obveze te potrebne radnje i aktivnosti između Ministarstva i visokih učilišta vezano za ovaj projekt. Nastavno na taj Sporazum o suradnji, a nakon provedenih upisa na studijske programe za studijsku godinu 2019/2020., raspisan je javni poziv visokim učilištima koji je otvoren do 29. studenog 2019. godine, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!