ANDREJ PLENKOVIĆ:

'Struja neće poskupjeti; oko Srbije ne treba dramatizirati'

24.12.2016 u 13:28

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je u subotu u Zagrebu kako električna energija neće poskupjeti te da će, s time u vezi, Vlada donijeti uredbu kojom će odgoditi poskupljenje struje. Plenković je rekao da ministarstvo nadležno za energetiku priprema uredbu i rješenje, a da će se tijekom 2017. tražiti dugoročno rješenje

Upitan o mogućim tužbama distributera električne energije, odgovorio je kako će se za to naći rješenje te da je u ovom trenutku važno da građani ne budu ti koji plaćaju veće račune.

Na pitanje hoće li građani ući sretniji u Novu godinu, Plenković je odgovorio da je ova godina bila 'vrlo politična' te dodao kako su gospodarski pokazatelji dobri te je izrazio nadu u trend gospodarskog rasta.

'Vidjeli ste da smo jučer isplatili božićnice, podigli minimalnu plaću te postigli dogovor sa sindikatima državnih službi', rekao je. Nadam se, nastavio je, da ćemo u tom tonu ići i prema dogovoru sa sindikatima javnih službi.

Ocijenio je da će iduća godina biti godina gospodarstva i poduzetništva, uz što veća rasterećenja i pravnu sigurnost, predvidljivost i poticaje za ulaganja.

Izgledi stabilnog kreditnog rejtinga koje nam je dao Standard & Poor's upućuju na zaključak da bismo, ako nastavimo s tim trendovima u širem europskom pozitivnom ozračju, mogli dići kreditni rejting na razinu investicijskog a to bi tada imalo reperkusije na kamatnu stopu pa i na kamatne stope prema građanima. To je naš cilj - nastavak gospodarskog rasta i fiskalne konsolidacije, dodao je.

Plenković je rekao na pitanje hoće li uzeti neki predah odgovorio da neće i da nakon praznika u utorak kreće s daljnjim radom te naveo da će u četvrtak biti puno tema na dnevnom redu sjednice Vlade, a slijede i pripreme za intenzivnu 2017

'Kolega Stier je sve rekao'

Odbio je komentirati izjave srbijanskog premijera Aleksandra Vučića o hrvatskoj deblokadi pregovora Srbije i EU po pitanju poglavlja 26.

'Mislim da je kolega Stiersve rekao. To pitanje ne treba dramatizirati. Važno je da su Hrvati, hrvatska nacionalna manjina u Srbiji, zadovoljni', kazao je Plenković, dodajući da će očekuje provedbu potpisanog dogovora i da će se ta tema pratiti s velikom pozornošću.

Zaželio je svima blagoslovljen i sretan Božić i sve najbolje u 2017. godini.