darko obradović

Stručnjak za sigurnost: 'Nestanak Mateja je prijavljen relativno kasno. To mi budi pesimizam'

04.01.2022 u 19:52

Bionic
Reading

Stručnjak za sigurnost Darko Obradović kazao je kako ima puno faktora koji mogu utjecati na istragu

"Ono što je dodatno složilo ovu stvar je to imamo faktor vode, dosta brze vode i imamo kasno prijavljivanje nestanka, što je najbitnija stvar da se što prije napravi prijava. Ono što je dobro je što raznovrsne jedinice policije su angažirane da se pokrije rijeka u fokusu, ali ne treba isključiti i druge dijelove. Imamo koliko toliko prostornu-vremensku vezu kretanja Mateja, ali ostaje nejasno što se dešava s njim poslije terase. To daje dosta prostora za pesimizam, ali i optimizam", kazao je Obradović za RTL.

Dodao je da mu je žao mi je što je nestanak prijavljen relativno kasno i to mu, kazao je, budi pesimizam.

  • +34
Beograd: Žandarmerija uz pomoć ronioca pretražuje rijeku Savu u potrazi za Matejem Perišem Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Video analitika bila je ključna za utvrđivanje kretanja nestalog Splićanina. Obradović je kazao kako se pritom koriste javne i sigurnosne kamere na objektima.

"To je mukotrpan posao, pribaviti snimke i ustanoviti vremenski period, da se sa sigurnošću ustanovi putanja kretanja. Ako dođe do preklapanja snimki možete imati pogrešne tragove koje vas vode u nelogičnosti. Zadovoljan sam da je to napravljeno u određenom roku. Video analitika je zahtjevan posao, pogotovo ako jednu stvar izuzmete nećete imati cjelinu", tvrdi Obradović.