dubravko klarić

Stručnjak tvrdi: Ubojstva u Splitu obračun su krim miljea, zato ubojica policiji nije prijavljivao iznudu i prijetnje

12.01.2020 u 22:53

Bionic
Reading

Ubojstvo trojice muškaraca u samom centru Splita obračun je krim miljea, smatra ugledni kriminalist Dubravko Klarić

U izjavi za Dnevnik Nove TV, Klarić je ustvrdio da trostruko ubojstvo u Splitu, koje je u subotu počinio Filip Zavadlav, predstavlja obračun unutar krim miljea te da zato nije bilo prijave policiji za iznude i prijetnje, objavio je Dnevnik.hr.

'Ne sjećam se iz svoje prakse da su akteri u kriminalnom miljeu prijavljivali neke ozbiljne prijetnje. Uvijek rješavaju stvari među sobom. Kada se odabere naročito ofenzivno sredstvo, kao što je automatska puška, to pokazuje čvrstu namjeru počinitelja da izvrši ubojstvo. Da je uzeto kraće vatreno oružje, pištolj, revolver, onda je i veća mogućnost promašiti samu žrtvu', objasnio je Klarić.

Splitska policija je u nedjelju završila kriminalističko istraživanje Filipa Zavadlava (25) protiv kojega je podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je on predvečer odveden pritvorskom nadzorniku, a u ponedjeljak ujutro trebao bi biti ispitan u Županijskome državnom odvjetništvu.

>>> Centar Splita dan nakon jezivog masakra; svi bruje o slučajnoj žrtvi i pitaju se: 'Di je puška'

Stravično krvoproliće dogodilo se u subotu u 15.35 sati kada je iz automatske puške na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici splitski pomorac Filip Zavadlav (25), navodno iz osvete, pucao u Juricu Torlaka, Marina Bobana i Marina Paića koji su se nalazili na dva motora. Tom prilikom je Torlak zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih je nešto kasnije preminuo u KBC Split, dok su ostala dvojica mladića preminula na mjestu događaja.

  • +12
U centru Splita upucana tri muškarca Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Nakon što je ustrijelio trojicu mladića Zavdlav je odjeven u crno i s automatskom puškom u ruci odšetao dalje gradskim kotarom Varoš tražeći još dva mladića koje je najvjerojatnije isto imao namjeru smaknuti.

Ubojica se uspio i presvući te odbaciti automatsku pušku. U potragu za njim bilo je angažirano 150 pripadnika temeljne, prometne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko. Uhićen je za 2 sata i 45 minuta u jednom kafiću na Skalicama.

  • +4
Ubojstvo u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

U splitskoj policiji se doznaje da je tijekom kasnog nedjeljnog poslijepodneva za vrijeme pretrage pronašla 135 grama kokaina u stanu jednog od ubijenih mladića, a oko 18 sati i automatsku pušku u kontejneru na adresi Nazorov put ispod Marjana.

Policija je u nedjelju, iznoseći detalje tog slučaja, odbacila mogućnost da se radilo o obračunu unutar kriminalnih skupina.