hns-ov potpredsjednik vlade

Štromar ne zna za što je sve potpredsjednik niti zašto je Stier dao ostavku

13.06.2017 u 11:04

Bionic
Reading

Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar (HNS) preuzeo je u utorak ministarstvo od HDZ-ova Lovre Kuščevića. 'Ja ti, Predrag, ostavljam sređeno Ministarstvo, izgradili smo nekoliko stotina POS-ovih stanova... imamo kontinuitet. Uvjeren sam da će Ministarstvo nastaviti raditi dobro kao i do sada i novom ministru želim svu sreću, da realiziramo projekte, da RH krene naprijed', rekao je dosadašnji ministar Kuščević

Novi HNS-ov ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je da je najviše zainteresiran za pojednostavljenje procedure građanima kad treba bilo što naći u katastru ili gruntovnici.

'Građani moraju imati bolju uslugu države. Bitno je da zaštitimo prostor Hrvatske, prekrasna smo zemlja, želimo to i ostati. Radit ćemo zajedno na tome. Prvi koraci su mi - vidjeti kako spojiti katastar i gruntovnicu', kazao je Štromar, čiju izjavu prenosi N1 televizija.

Upitan za komentar jučerašnje ostavke potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, Štromar je rekao: 'Ova koalicija nije uzrokovala Stierovu ostavku, to je stvar HDZ-a i to ne želim komentirati.'

  • +8
Predrag Štromar preuzeo dužnost od Lovre Kuščevića Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

Koji će resor kao potpredsjednik Vlade preuzeti, upitan je Štromar. Hoće li to biti društvene djelatnosti?

'Ne, to sigurno neće biti društvene djelatnosti, a danas ili sutra ćemo znati što ja preuzimam jer još traju pregovori o tome', kazao je.