OČEVID U TIJEKU

[VIDEO] Očevid upućuje na ubojstvo i samoubojstvo u Cetingradu, poznat je i mogući motiv zločina koji je prestravio Hrvatsku

16.06.2020 u 09:10

Bionic
Reading

Očevid u obiteljskoj kući u Cetingradu gdje su od vatrenog oružja smrtno stradali supružnici, upućuje na opravdanost sumnje da je muž ubio ženu, a potom i sebe, što je radna pretpostavka po kojoj se provode dokazne radnje, rekao je Hini zamjenik Županijskog državnog odvjetnika. Govoreći o motivu, zamjenik ŽDO Dubravko Skolan je dodao kako 'postoje elementi narušenih odnosa među supružnicima, kao mogući motiv djela'

Naravno, kazao je Skolan, tijela će se uputiti na Zavod za sudsku medicinu da se 'utvrdi vrijeme smrti i vještače strijelne rane' kako bi se 'uz te i druge stručne radnje kriminalista i stručnjaka Zavoda za sudsku medicinu i Centra za kriminalistička vještačenja, sa sigurnošću utvrdilo što se i kada dogodilo'.

'Naime, mi za sada ne možemo isključiti da je i netko treći ovo počinio, zato uzimamo sve tragove, pa i one barutnih čestica. Ali mogu reći da u velikoj mjeri smatramo istinitom pretpostavku, posebno prema mjestu i položaju zatečenih mrtvih tijela, da se događaj odvijao usmrćenjem supruge i samoubojstvom muškarca', izjavio je Hini zamjenik ŽDO Skolan.

Jedna mještanka ranije je rekla da su smrtno stradali supružnici Medved. Nije željela odgovoriti na pitanje znali li kakvi su problemi doveli do tako tragičnog čina nego je kratko rekla da 'svi mi imamo neke probleme'. Rekla je i kako su netočne glasine da su stradali supružnici u rodu s ministrom Tomom Medvedom, jer je to često prezime u Cetingradu, te da se i sam tako preziva.

Načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić rekla je za Hinu da nije riječ o ugrožavanju opće sigurnosti, ilegalnim migracijama ili o nekom drugom oružanom obračunu, već o vrlo tragičnom obiteljskom nasilju. Neslužbeno se saznaje da je preminuo mlađi bračni par, oboje stari oko 35 godina, te da su za sobom ostavili troje maloljetne djece.

  • +7
Mladi bračni par smrtno stradao u pucnjavi u obiteljskoj kući u Cetingradu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Telegram piše da je policija dojavu o pucnjavi dobila nešto prije osam sati. Kada su policijski službenici stigli u obiteljsku kuću u ulici Dr. Franje Tuđmana, pronašli su mrtvog muškarca i teško ranjenu ženu, koja je umrla prije dolaska Hitne pomoći.

Večernji list piše da je riječ o obiteljskoj tragediji mladog bračnog para M. M. (1985.) i D. M. (1983.). Ubojstvo se dogodilo u obiteljskoj kući roditelja pokojne žene, gdje je prije par mjeseci doselila zbog razmirica sa suprugom.

Što je uzrok tragedije, mještani ne mogu dokučiti, jer je riječ o dragim ljudima, skladnoj obitelji koja je bila dobro situirana.

'Svi smo u šoku. Tresemo se. Svi smo ih poznavali. Bili su krasna obitelj. Jutros smo čuli sirene, mislili smo da je zbog migranata nešto. Ovom se nitko nije nadao. Tužno, ružno', ispričali su mještani Cetingrada za Dnevnik.hr.

KAportal javlja da je jutrošnja strašna vijest iz Cetingrada vjerojatno nezapamćena u tom mjestu još od doba ratnih stradanja.