otvoreni za suradnju

Stranka Pametno demantira da je odbila suradnju s HSLS-om

21.01.2020 u 15:28

Bionic
Reading

Stranka Pametno demantirala je u utorak navode medija o 'propadanju liberalnog bloka' jer ne želi surađivati s HSLS-om te je poručila kako je otvorena za suradnju s političkim opcijama s kojima dijeli iste vrijednosti i koje su za zaokret Hrvatske

Stranka u priopćenju opovrgava napise da je propala ideja o okupljanju liberalnog bloka, u kojem bi uz Pametno bili HSLS i Start Dalije Orešković jer je HSLS još uvijek partner HDZ-u.

Pametno naglašava kako se snažno zalaže za promjene i želi suradnju sa strankama i političkim opcijama s kojima dijeli iste vrijednosti i čije političko djelovanje nije opterećeno aferama, niti je isključivo deklarativne prirode.

Najavili su da rade na okupljanju pojedinaca i političkih stranaka, traže partnere te pozivaju na suradnju za 'potpuni zaokret Hrvatske'.

'Pametno je spremno za stvaranje snažne, progresivne političke opcije koja bi pružila protutežu dosadašnjim krivim politikama i Hrvatskoj omogućila stvaranje uvjeta za realne, prijeko potrebne promjene', istaknula je predsjednica stranke Marijana Puljak.

Kao opciju izdvojila je suradnju sa Startom, ali i borbu za transparentnost aktualnog gradonačelnika Bjelovara i čelnika HSLS-a Darija Hrebaka. Naglasila je kako su razgovori s obje stranke još uvijek u tijeku.

'Na parlamentarne izbore izlazimo sa ciljem stvaranja transparentne, napredne i demokratske Hrvatske. Rezultati koje smo do sada u svom političkom djelovanju postigli i odgovornost prema biračima nalažu nam odabir partnera koji prepoznaju i njeguju iste vrijednosti', poručila je Puljak.