HITNA POMOĆ U SALONITU

Štrajkašima pogoršano zdravstveno stanje

18.09.2009 u 14:14

Bionic
Reading

Zdravstveno stanje desetorice radnika Salonita, koji četvrti dan štrajkaju glađu, počelo se pogoršavati zbog malaksalosti, a jednom štrajkašu Boži Perišiću, koji boluje od dijabetesa, danas je Hitna medicinska služba pružila liječničku pomoć nakon čega je dobio infuziju, izvijestio je povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) u Salonitu Marko Mikačić

Božo Perišić

'Božo Perišić, koji je dijabetičar, za četiri dana štrajka glađu oslabio je šest kilograma pa je danas intervenirala liječnička ekipa.

Predloženo mu je da se smjesti u bolnicu ili ode na kućnu njegu, ali on to odbija, pa je nakon našeg upornog nagovaranja prihvatio uzeti inzulin i nastavio štrajk glađu', objasnio je Mikačić koji i sam štrajka glađu.

Po njegovim riječima, preostalih devet štrajkaša u proteklih je četiri dana oslabilo po tri-četiri kilograma a jedan je obolio od upale grla.

Skupina radnika Salonita u prostorijama tvornice u Vranjicu kod Solina počela je prije četiri dana štrajk glađu jer im je stečajni sudac tvrtke Jozo Ćaleta nedavno odbio produžiti ugovore o radu te im dao otkaze.

Time je spriječeno njihovo daljnje angažiranje na sanaciji i dekontaminaciji tvorničkog kruga od azbestnog otpada, tvrde sindikalci.