DNEVNIK NOVE TV:

Stožer ipak razmišlja o ublažavanju mjera u dvije stvari, evo što je na stolu

12.05.2021 u 21:14

Bionic
Reading

Dnevnik Nove TV doznaje kako Nacionalni stožer civilne zaštite razmišlja o ublažavanju nekih mjera. Reporterka Valentina Baus neslužbeno doznaje iz samog Stožera da se razmatra o povećanju broja ljudi na javnim okupljanjima, što je sada ograničeno na 25, kao i o ublažavanju odluke o okupljanjima u vidu termina - aktualno ograničenje je do 22 sata

Dnevnik Nove TV izvijestio je da su veliki pritisci od strane lokalnih stožera, traži se otvaranje interijera ugostiteljskih objekata, dopuštanje organizacije i vjenčanja i sajmova.

Osim toga, činjenica je da aktualne epidemiološke mjere vrijede do 15. svibnja, dan uoči lokalnih izbora i očekivanog okupljanja u stožerima političkih stranaka.

Podsjetimo, kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević ocijenila je u srijedu kako s obzirom na značajan broj procijepljenih građana i onih koji su preboljeli koronavirus nema razloga da se svim ugostiteljima ne omogući rad uz poštivanje epidemioloških mjera.

'Očekujem da će Nacionalni stožer za to imati sluha i da će omogućiti ljudima da rade, prehrane svoje obitelji i pomognu gospodarsku djelatnost Zagreba i Hrvatske', istaknula je Pavičić Vukićević, ujedno i čelnica zagrebačkog Stožera civilne zaštite, na konferenciji za novinare na Cvjetnom trgu.

Radi se o prijedlogu koji je zagrebački Stožer uputio Nacionalnom da se dopusti rad ugostiteljskim objektima i u unutarnjim prostorima uz detaljno propisan način organizacije rada, organiziranja događanja i vjenčanja, uz provođenje brzih testiranja gostiju i vanjskih pružatelja usluga vezanih uz događanje te održavanja sajmova i izložbi na otvorenom.

  • +14
Zagreb: Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentirajući u utorak epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, ministar zdravstva Vili Beroš ocijenio je da se ona poboljšava, ali ne toliko da bi se mogli opustiti.

'Epidemiološki stručnjaci će iz dana u dan pratiti situaciju i odlučivati o mjerama, to je dinamičan proces. Želim vjerovati da smo na kraju trećeg vala, no opuštanja u toj priči nema', poručio je.