u centru beograda

[FOTO] Stotine na prosvjedu u znak podrške Đokoviću, a otac Srđan poručio: Ovo je političko ugnjetavanje Novaka, prosvjedovat ćemo svaki dan

06.01.2022 u 18:02

Bionic
Reading

Nekoliko stotina osoba okupilo se ispred zgrade Skupštine u Beogradu na prosvjedu u znak podrške tenisaču Novaku Đokoviću, kojem je Australija poništila ulaznu vizu pa u hotelu za imigrante u Melbourneu čeka konačnu odluku o tome hoće li ipak moći ući u Australiju ili će mu ulazak biti zabranjen

Tenisačev otac Srđan Đoković najavio je okupljenima kako će prosvjedovati sve dok njegov sin Novak, koji je po dolasku u Australiju prvo bio desetak sati u imigracijskom pritvoru na aerodromu, a zatim je prebačen u hotel Park, ne bude pušten na slobodu. Konačna odluka o tome hoće li mu ulazak u Australiju, a samim time i nastup na teniskom turniru Australian Open, ipak biti dozvoljen trebala bi biti donesena u ponedjeljak. Đokovićeva obitelj nazvala je u četvrtak odluku australskih vlasti da devetostrukom osvajaču Australian Opena zabrane ulazak u zemlju zbog procedura s vizom i epidemioloških uvjeta, 'najvećim sportsko-diplomatskim skandalom u povijesti' i pozvala na skup potpore Đokoviću.

'Danas u 15 sati ispred Skupštine Srbije okupit ćemo se da damo podršku našem Noletu!!!', napisao je Đokovićev otac Srđan na Instagramu uz Novakovu fotografiju. Tenisačev brat Đorđe ocijenio je da australska odluka predstavlja 'najveći sportsko-diplomatski skandal u povijesti'. On je naglasio da Ðoković 'nije prekršio nijedan zakon, ni pravilo', te da je u posljednjih mjesec dana bio u stalnoj komunikaciji sa Teniskim savezom Australije.

  • +23
Skup podrške Novaku Đokoviću u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages

Na prosvjedu u centru Beograda okupilo se nekoliko stotina osoba, a govor je držao otac Srđan, koji je na kraju najavio novi prosvjed za petak u 15h, prenosi 24sata.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

'Cijeli Balkan je uz Novaka, naša majka Srbija, naša majka Rusija, Indija, Kina. Čitava Afrika. Svi smo uz našeg Noleta. Svakog dana će nas tu biti sve više. Mi ne osjećamo hladnoću, mi osjećamo pripadnost slobodarskom narodu cijelog svijeta. Novak je naše proviđenje. On pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Ljudi, on je Srbin iz Srbije', rekao je Srđan Đoković na prosvjedu dok su okupljeni skandirali 'Novak, Novak', 'Ne damo Novaka' i 'Nole, Srbine'. 

  • +28
Hotel Đoković Izvor: EPA / Autor: JAMES ROSS

'Nas je prije 100 godina bilo šest milijuna, a toliko nas je i danas. A zašto? Zato što su nas ubijali, bombardirali, sankcionirali, tjerali nas iz najljepše zemlje na svijetu, naše Srbije. Ali ne mogu nam ništa! Oduševljen sam vama, ovdje su ljudi svih generacija, ali svi mislimo isto. Novak je naš i ne damo ga bilo kome. Svakog dana ćemo ovdje davati podršku našem Noletu. Zapalite svijeće u našim pravoslavnim crkvama za Novaka i cijeli slobodarski svijet, da prebrodimo odvratno ponašanje ovih užasnih političara', nastavio je Srđan Đoković i dodao kako je ovo politička igra i političko ugnjetavanje Novaka.