kadrovska križaljka

Što oporba očekuje od Anušića? Benčić: Bit će kratak

14.11.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Prijedlog da aktualni osječko-baranjski župan Ivan Anušić preuzme dužnost ministra obrane kod oporbenih stranaka u utorak nije izazvao velika očekivanja jer će, ističu, njegov mandat biti kratak, a taj ishod je rezultat HDZ-ovih unutarstranačkih odnosa

Realno gledano, malo što od HDZ-a može iznenaditi, izjavio je Peđa Grbin (SDP). Čovjek je visokorangirani stranački dužnosnik, a budući se ovdje radi o političkom, a ne o stručnom imenovanju, ne vidim zašto bi to bilo koga iznenadilo, odgovorio je na pitanje iznenađuje li ga što je izbor za novog ministra obrane pao na Anušića.

Marija Selak Raspudić (Most) ne očekuje ništa posebno od Anušića s obzirom na to da novi ministar ima jako malo vremena na raspolaganju da pokaže svoj sposobnosti.

"Što se samog kadroviranja tiče, situacija je prilično jednostavna - onima kojima odgovara HDZ-ova politika, odgovarat će i ovo, najnovije kadrovsko rješenje, dok mi ostali koji mislimo da sustav treba mijenjati, radit ćemo i dalje na tome da ponudimo kvalitetniju alternativu”, istaknula je.

Upitana kakav će Ivan Anušić biti ministar obrane, Sandra Benčić (Možemo!) odgovorila je tek - "bit će kratak".

Davor Nađi (Fokus) smatra da je vrlo kratko vrijeme do izbora za neke konkretne promjene.

"Sigurno bi bila dobra promjena u odnosima s predsjednikom države, dobro je što predloženi ministar ima bogat ratni put, međutim, čini mi se da je kod predlaganja novog ministra ipak presudila premijerova unutarstranačka križaljka”, ocijenio je.

Vidjeli smo, dodaje, da je Ivan Anušić nedavno kritizirao Franu Barbarića, pa Plenković na taj način jača svoju poziciju u Vladi i u stranci kontra Barbarića kojeg očito nije u stanju smijeniti.