DVA BURNA DANA

Stižu nove oluje i obilne kiše!

23.10.2014 u 08:43

Bionic
Reading

Nakon kraćeg smirivanja vremena u Hrvatskoj će danas i u petak ujutro ponovno biti obilnijih kiša i olujnih vjetrova, mjestimice s orkanskim udarima, osobito u gorju i podno Velebita. Od petka vrijeme će se stabilizirati, no temperature će ostati niske, u unutrašnjosti će biti magle, a od nedjelje i jutarnjeg mraza

U četvrtak će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, koja će poslijepodne i navečer biti češća i obilnija. U višem gorju mjestimice su mogući susnježica i snijeg. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali postoji mogućnost za mjestimičnu kišu ili lokalni pljusak. Poslijepodne će vjerojatnost za kišu biti veća, a mjestimice su moguće i obilnije oborine. U unutrašnjosti će puhati umjeren, sredinom dana mjestimice jak, u gorju i olujni sjeverac. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura te sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 8 do 12, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U petak će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, ujutro na zapadu češću i mjestimice obilniju. Tijekom dana vrijeme će se postupno stabilizirati pa se očekuje prestanak oborina. Na Jadranu će biti djelomice sunčano. Malo kiše još može pasti jedino na širem riječkom području i u priobalnom gorju sjevernog Jadrana. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim i orkanskim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 14 do 19°C.

U subotu će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno i maglovito. Oborine se uglavnom ne očekuju, osim u gorskoj unutrašnjosti, u kojoj je mjestimice moguća slaba kiša ili rosulja. Tijekom poslijepodneva očekuje se djelomično kidanje naoblake. Na Jadranu će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 12, a na Jadranu od 14 do 19°C.

U nedjelju ujutro u unutrašnjosti će biti maglovito ili uz nisku naoblaku koja bi se mogla zadržati veći dio prijepodneva. Nakon izdizanja magle i razilaženja naoblake do kraja dana će biti barem djelomice sunčano. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 12, a na Jadranu od 15 do 20°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, sljedeći tjedan nas očekuje stabilno vrijeme uz blag porast dnevnih temperatura. Jutra će biti svježa pa je u gorskim krajevima, a mjestimice i u nizinama, moguć jutarnji mraz.