izdano upozorenje

Stiže nam promjena - grmljavinsko nevrijeme, olujni vjetar i jaka kiša

10.03.2024 u 17:28

Bionic
Reading

Ispred prostrane ciklone zapuhalo je jako i olujno jugo. Po visini pristiže vlažan i topao zrak, pa će usprkos oblacima, ponegdje i kiši temperatura zraka porasti iznad prosjeka. Krajem dana dolazi fronta, pljuskovi i grmljvina, objavio je DHMZ u nedjelju.

Glavnina kiše bit će navečer u nedjelju i u noći, a osobito na Jadranu i u predjelima uz njega očekuju se pljuskovi s grmljavinom, ponegdje obilni.

Promjenjivo, u središnjim i istočnim krajevima i pretežno oblačno, povremeno s kišom.

U prvom dijelu dana u ponedjeljak u Dalmaciji mjestimice obilni pljuskovi praćeni grmljavinom, a u najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg.

Najmanje kiše na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni u okretanju na jugozapadni, u Dalmaciji jako i olujno jugo u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu između 8 i 14 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 11 do 16 °C.

Podsjetimo, danas je na snazi upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda na vjetar i grmljavinsko nevrijeme, za sutra, uz vjetar i grmljavinsko nevrijeme, izdano je upozorenje i na kišu.

  • +8
Kiša u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barišin