KRITIČAN I PREMA REPKI

Štimac Sopekici: Mamić je učinio najveće zlo

20.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

U novom izdanju priloga emisije Tribina.hr 'Tko ste vi?', kojega vodi Renata Sopek gost je bio jedan od najmoćnijih ljudi hrvatskog nogometa Igor Štimac

Bivši reprezenativac i kandidat za predsjednika HNS-a odgovarao je na pitanja o Zdravku Mamiću, hrvatskoj reprezentaciji i ostalim temama.

'Zdravko Mamić? On je odličan nogometni menadžer i privatno vrlo zabava tip. Ali ono što je, kroz izgradnju sustava kojim se održava na vlasti, učinio hrvatskom nogometu je najgora stvar koja se našem nogometu ikada dogodila.' uobičajeno oštar je bio karizmatični Štimac, koji se osvrnuo i na stanje u reprezentaciji.

'Oni su u protekle tri godine samo protiv Turske u Istanbulu odigrali na potrebno visokoj razini. Pred njima su zahtjevni protivnici na Euru i bojim se da ćemo jako teško proći u drugu fazu natjecanja. Ali ima dovoljno vremena za pripremu i nadam se da će se situacija u Poljskoj ipak odviti u dobrom smjeru.'

Govorio je i o propalom pokušaju svoga izborničkog angažmana, privatnim poslovima, te potvrdio ambiciju da jednoga dana zasjedne na klupu reprezentacije.

Štimac i Sopek u ležernom okruženju