NOVAC ZA STUDENI

Stigla plaća - radnici deblokirali kamenolom

10.03.2010 u 23:21

Bionic
Reading

Predstavnik Saveza sindikata Ivo Bratičević potvrdio je kako je dijelu radnika GP Dubrovnika koji su blokirali kamenolom Dubac, podijeljena jedna od četiri zaostale plaće koje im vlasnik PGM Ragusa duguje

'Došli su s vrećom para, odakle im, pitaj majku božju', rekao je Bratićević komentirajući dolazak predstavnika uprave sa aktovkama punim novca. Bratićević je dodao kako je dio radnika koji se zatekao na kamenolomu na ruke dobio plaću za studeni 2009., ostatak radnika svoje će plaće, ako ne danas, pokupiti ujutru kada se očekuje i deblokada kamenoloma Dubac.

Podsjetimo, Uprava PGM Raguse, u čijem je sastavu GP Dubrovnik, jučer je zatražila i dobila od suda privremenu mjeru deblokade kamenoloma na Dupcu. Radnici, koji nisu dobili plaću za četiri mjeseca, trebali su danas do podne napustiti kamenolom. Predsjednik Sindikata graditeljstva Mirko Štroga upozorio je tada kako prisilna deblokada kamenoloma znači izlazak specijalne policijije na teren, a u tom slučaju zbog očaja radnika, stvari bi sigurno izmakle kontroli.

No do prisilne deblokade i akcije specijalaca nije došlo, jer je uprava danas obećala kako će radnicima isplatiti plaću za studeni 2009. , te da odustaju od privremene mjere za deblokadu kamenoloma. S druge strane radnici su obećali kako će nakon što im se zadano obećanje ispuni, napustiti kamenolom.

Nakon isplate jedne od zaostalih plaća radnici su komentirali - Bolje išta nego ništa. Sigurni su da nije bilo sedmodnevne blokade kamenoloma uprava im ne bi isplatila niti ovu, jednu plaću. Radnici će tako s minimalnim zadovoljstvom, nakon sedam dana blokade, sutra ipak otići s kamenoloma.