PRAVA JESEN

Stigla ciklona: Obilne kiše, oluje i grmljavina

24.09.2015 u 09:44

Bionic
Reading

Nad Hrvatskom se ovih dana premješta ciklona koja će kopnenim krajevima u petak donijeti obilnije kiše, a Jadranu jaku buru s olujnim udarima podno Velebita. Više sunca bit će u priobalnim krajevima, osobito od subote, no vrijeme se neće potpuno stabilizirati ni u prvim danima sljedećeg tjedna. Zbog sjevernih vjetrova najviše temperature na kopnu postupno će padati

U petak će u unutrašnjosti biti pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno. Povremeno će biti kiše ili pljuskova, u unutrašnjosti prijepodne češćih i obilnijih. Poslijepodne će u Dalmaciji povremeno biti manje oblaka pa su moguća i kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura s jakim i olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 20 do 25°C.

U subotu će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, a još je moguća mjestimična kiša. Duž Jadrana će ujutro biti promjenjivo oblačno, ali se već prijepodne očekuje postupno razvedravanje pa će do kraja dana biti i djelomice sunčano. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura s jakim, podno Velebita i olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 18, a na Jadranu od 21 do 25°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti promjenjivo do pretežno oblačno, a tek ponegdje može pasti još malo kiše. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, tek ponegdje uz malu i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura s jakim i olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U prvoj polovici sljedećeg tjedna ne očekuje se značajnija promjena vremena, jedino će u unutrašnjosti biti nešto manje oblaka.