reakcije na ostavku

Glavašević: Ilčić je morao otići jer je Plenković dobio po prstima

10.03.2017 u 12:53

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier komentirao je ostavku svog posebnog savjetnika Ladislava Ilčića, čelnika Hrasta, koji tvrdi kako je Stiera napustio zato što se u ime Hrasta odlučio natjecati za gradonačelnika Varaždina na svibanjskim lokalnim izborima

'Ilčić me obavijestio da se želi kandidirati za gradonačelnika Varaždina, što je razumljivo za čelnika jedne političke stranke. Ali ta kandidatura nije kompatibilna s obavljanjem posla savjetnika potpredsjednika Vlade', rekao je danas ministar Stier, te Ladislavu Ilčiću zahvalio na dosadašnjoj suradnji.

Stier tvrdi kako Ilčić nije napustio savjetničko mjesto zbog političkog pritiska na Vladu zbog vrlo konzervativnih stajališta čelnika Hrasta te da njegova ostavka na savjetničko mjesto nema nikakve veze s prekjučerašnjim Maršom za prava žena s kojeg se također kritizirala konzervativna politika i pokušaji uplitanja države u reproduktivna prava žena.

'Ilčić mi je najavio svoju gradonačelničku kandidaturu prije 8. ožujka. To dakle nema veze s time', tvrdi ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

Stier je Ilčiću poručio da 'poštuje dignitet svakoga kandidata' nakon što je ranije danas čelnik Hrasta HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Varaždina prozvao zbog nekršćanskog životnog stila.

'Što se tiče kandidata HDZ-a u Varaždinu, moram jasno reći da stranka koja se poziva na kršćanstvo ima kandidata koji živi na potpuno suprotan način', rekao je Ilčić.

Glavašević: To je ostavka iz nužde, ne iz želje

Ostavku Ladislava Ilčića komentirao je i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. 'Očito se bliže lokalni izbori, vidim da se kandidirao i on i kolega Zekanović i očito da su odabrali ovu strategiju napada na HDZ. Po mom mišljenju to će biti šteta za njih, to je pogrešna strategija i neću trošiti energiju HDZ-a na našu konkurenciju', kazao je Jandroković.

Komentar je imao i SDP-ov Bojan Glavašević. 'To je ostavka na koju je on bio primoran. Vjerujem da je premijer dobio dovoljno po prstima zbog nedemokratskih stavova i nazadnog stava prema ljudskim pravima koje prije svega propagira Stier. To je bila ostavka iz nužde, a ne iz želje', poručuje Glavašević.