UBIO JU PROVALNIK?

Starija žena pronađena mrtva u svome stanu u centru Zagreba

16.05.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Beživotno tijelo Marije I. (74) sa vidljivom ozljedom glave pronađeno je u četvrtak oko 9,30 sati na podu dnevnog boravka u njezinom stanu u zagrebačkoj Boškovićevoj ulici, svega 200-tinjak metara od sjedišta zagrebačke policije. Pretpostavlja se da je nesretna umirovljenica bila žrtva razbojništva obzirom da joj je stan potpuno ispreturan

'Mrtva je! Ljudi pomozite! Marija je ubijena!', izvikivala je u stanju šoka njezina sestra Vera koja je Mariju na 80 minuta ostavila samu u stanu te otišla po namirnice na tržnicu Dolac. Osobu koja je kumovala oduzimanju života nepoznatim predmetom, starica je pustila u svoja četiri zida jer su vrata stana bila uredno zaključana, piše Jutarnji list

'Nikad neću zaboraviti taj prizor ubijene sestre. Ona krvava, stan demoliran. Borila se protiv raka dojke, a na kraju ju je neki pohlepnik ubio. Živjela je sama ali svi smo svakodnevno o njoj skrbili. To jutro ja sam ju čekala u Domu zdravlja u Runjaninovoj na vađenju krvi. Kćer i zet su otišli po nju i oko 8,10 zajedno smo se vratile kući.

Rekla mi je: 'Odi na plac, donesi mi paprike, paradajz, kruh i ćevape'. Otišla sam, a kad sam se vratila nakon sata i 20 minuta, dočekao me šok i nevjerica. Pred vratima je bila odbačena jedna papuča. Prestravila sam se, dobro da nisam dobila infarkt. Izbezumljeno sam hodala po kući, zvala Hitnu i policiju i na kraju istrčala na ulicu i dozivala građane da pomognu', ispričala je Vera F., sestra pokojne Marije pretpostavljajući da je riječ o ubojstvu iz koristoljublja iako, napominje, 'Marija nije bila imućna te je živjela skromno od suprugove mirovine'.

Prije 15 godina ostala je bez bolje polovice, a prije pet godina zloćudni rak joj je oduzeo i kćer. Na kraju se, sama uz pomoć sestre i njezine obitelji, borila da preboli vlastitu bolest, piše Jutarnji list. 'Bila je pravi borac što se bolesti tiče. I nikoga nije htjela opterećivati sa svojim boljkama i strahovima. No svi smo bili uz nju, donosili joj hranu. Kad sam ju ostavila i otišla po namirnice, ne znam je li prozor bio otvoren ili zatvoren. Bila je pokretna, a za hodanje se koristila štapom jer je imala prijelom bedrene kosti', napominje još Marijina sestra odbacujući tvrdnje susjeda da je 74-godišnjakinja, ne bi li poboljšala kućni budžet, do prije par godina iznajmljivala jednu od soba 'strancima i trgovcima sa Dolca'.

Mnogobrojni istražiteljski tim na mjestu događaja obavio je razgovore sa svim susjedima i članovima obitelji ne bi li razriješili misterioznu smrt 74-godišnjakinje.