SRCE ROJA

Starcraft II: Heart of the Swarm

07.02.2013 u 23:21

Bionic
Reading

Heart of the Swarm prva je ekspanzija za slavni Blizzard-ov RTS, a naravno nosi i pregršt novina kojima će se obožavatelji zabavljati narednih godina

"Fury. Revenge. Hatred." Glavna tema ekspanzije koju smoveć mnogo puta čuli u brojim teaserimai trailerima kojima nas jeblagoslovio svevišnji Blizzard. Novi dodatak Blizzardovom RTS-u dublje ćezaroniti u priču o Sarah Kerrigan, kraljici zerga i novoprobuđenoj ljudskojženi čija je sudbina još uvijek nejasna.

 

Radnja HotS-a počinje dvije godine nakon Wings of Liberty-a, u2506. godini. Fokusira se na Zerg rasu i Sarah Kerrigan koja će biti glavniprotagonist i anti-heroj. Igra započinje misijom u kojoj Kerrigan, sada svježekonvertirana na ljudsku stranu, pokušava povratiti  kontrolu nad Zergovima, koji su se bez nje kaokraljice rascjepali na nekoliko dijelova. Glavni cilj Kerrigan je ponovo uspostaviti vladavinu nad svim frakcijamaZerg-a i osvetiti se Arcturusu Mengsku, caru Terrana. Priča nastavlja sukobizmeđu Terrana, Protossa i Zerga, s jakim naglaskom na Zerg rasu, njezinpostanak i funkcioniranje.

 

Igra prati Kerrigan i njezinu želju da ponovo postane vođa Zerga,a kroz misije igrači će razvijati njezine moći čineći je snažnijom ismrtonosnijom za protivnike. Ako vam Kerrigan slučajno umre usred misije neočajavajte jer će ju najbliži hatchery oživjetite vam tako omogućuje da ju koristite što agresivnije. Igrači će moći dodavatinove mutacije postojećim jedinicama mješajući ih sa stvorenjima koje žive narazličitim planetima u galaksiji. Ova opcija je, naravno, ograničena samo nakampanje.

 

Svaka od tri rase dobiva i nekoliko novih jedinica.

 

Terrani su prvotno trebali imati dvije nove jedinice -  warhounda i shreddera – koji su kasnijemaknuti iz igre zbog svoje jačine te je Blizzard smatrao da bi ozbiljno moglinarušiti multiplayer.  Umjesto njihTerrani će dobiti widow mines i hellbata koji je ustvari modificirani hellion.

 

Zerg će također dobiti dvije nove jedinice, swarm host i viperSwarmhost periodično stvara locustjedinice koje napadaju isključivo protivnike na zemlji. Viper posjeduje nekoliko prilično zanimljivih sposobnosti – binding cloud čime smanjuje doseg napadasvih neprijatelja na 1 te  abduct koja privlači udaljene jedinice k sebi (what's up, Collosus?) - te seklasificira kao jedinica za manipuliranje.

 

Protossi će dobiti jednu jedinicu više nego druge dvije rase. Oracle je jedinica koju će mnogi igračimrziti u multiplayeru. Njezine sposobnosti joj omogućavaju dobre harrasment napade, npr. sposobnost daznatno uspori kretanje neprijatelja ili pak zaustavljanje proizvodnje iistraživanja u neprijateljskim građevinama.  Tempestje zračna jedinica s iznimno velikim dosegom napada protiv neprijatelja u zrakui na zemlji. Mothership core jezamjena za mothership, a posjeduje nekolikorazličitih funkcija. Može se spojiti s Nexusomi biti defanzivnog karaktera, mass recall teleportira vojsku bilo gdje namapi, a izgradnjom fleet beacona ćese moći nadograditi u mothership.

 

Zanimljiva mehanika koju se pojavila u HotS-u su uništivi kamenitornjevi koji kad ih uništite zapriječe put neprijatelju. Ova mehanika ćezasigurno pronaći široku primjenu u multiplayer igrama.

 

Još jedna novost HotS-a je leveling sistem. Putem ovog sistemazarađivat ćete nagrade i levele, a shodno tome otključavati će se novi potreti.Experience ili ti iskustvo stjecatćete u custom i matchmaking igrama dok će količina dobivenog iskustva varirati natemelju napravljenih/uništenih jedinica. Svaka rasa se posebno levelira dok jemaximalni level 20.

 

HotS donosi i nekoliko dodataka u replayevima o čemu smo već pisali te je konačno implementirana opcija kreiranja klanova i zasebnih kanala chattanja za članove istog.

 

Oni koji su naručili Collector's Edition dobit će kožu torrasquea,tri swarm-infested portreta, baneling peta u WoW-u i Blade Wings & Bannersigil za Diablo III. Također, Collector's Edition uključuje i Heart of theSwarm art book,  zerg rush mouse pad,  Behind the Scenes Blu-ray™ / DVD set iCollector's Edition soundtrack.

 

Izlazak najnovijeg dodatka legendarnoj franšizi očekuje se 12.ožujka ove godine.