UMORSTVO U JANKOVCIMA

Starac ubijen udarcima metalnom šipkom

03.01.2011 u 16:30

Bionic
Reading

Niko Karatović (74) iz Starih Jankovaca usmrćen je u novogodišnjoj noći s više udaraca tvrdim predmetom u glavu, pri čemu je zadobio teške ozljede glave i mozga te višestruke prijelome lubanje

Nalaze obdukcije tijela nesretnog starca, kojega je u obiteljskoj kući u Nazorovoj ulici usmrtio sin Nikola (39), novinarima je prenio Milan Kojić, glasnogovornik Županijskog suda u Vukovaru. Iako se prvotno pretpostavljalo da je Niko Karatović usmrćen udarcima drvenim kolcem, najvjerojatnije je predmet počinjenja kaznenog djela ubojstva – metalna šipka.

Istim predmetom pretučena je i Ljubica Karatović (69), koja se nalazi na liječenju u vinkovačkoj bolnici i čije je zdravstveno stanje za sada stabilno.

Osumnjičenom Nikoli Karatoviću, koji je u nedjelju uhićen u Vinkovcima pod sumnjom da je počinio kaznena djela ubojstva i pokušaja ubojstva, istražni je sudac Županijskog suda u Vukovaru, Nikola Bešenski odredio 48-satno zadržavanje koje istječe sutra.

Do tada Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru mora reagirati i podnijeti istražni zahtjev, nakon čega će sudac Bešenski odlučiti o eventualnom određivanju pritvora za Nikolu Karatovića.