mahanje papirima

Stanković i Sever reagirali na prozivke u sučeljavanju Bernardića i Plenkovića

29.06.2020 u 23:20

Bionic
Reading

Nakon što je u sučeljavanju Andreja Plenkovića i Davora Bernardića na RTL-u spomenuta novinarka HRT-a Maja Sever, te se na nekim papirima koje je koristio Bernardić pojavio logo Nedjeljom u 2, javio se i urednik emisije Aleksandar Stanković

'U debati na konkurentskoj televiziji obilno se koriste podaci koje smo prezentirali u emisiji kada je gost bio Andrej Plenković. Čak je i logo emisije Nu2 više puta bio u prvom planu i to je sasvim u redu. Nije u redu samo što se Davor Bernardić nije odazvao pozivu za gostovanjem jer su nam neke druge tablice ostale neiskorištene', napisao je Stanković.

U sučeljavanju je spomenuta i Sever. Naime, u jednom trenutku Plenković je pitao Bernardića je li ga novinarka pripremala za sučeljavanje.

'Zar je vas Maja Sever spremala za ovo? Vidim da imate Nedjeljom u 2 logo', rekao je Plenković komentirajući grafove koje je kroz sučeljavanje prikazivao Bernardić.

Sever je pak napisala kako su ona i Stanković za emisiju u kojoj je gostovao Plenković pripremili nekoliko jako jednostavnih grafova.

'Točnije objavili smo izjave Andreja Plenkovića iz predizborne kampanje 2016. da će BDP biti 5 posto, da će smanjiti PDV, otvoriti 180 000 radnih mjesta i izgraditi dječju bolnicu. Dakle, neke osnovne točke iz predizbornog programa HDZ-a. Ništa posebno.

I napisali smo da to nije ostvario. Za to ne treba nekakva posebna priprema niti istraživačko novinarstvo, to je običan i jednostavan novinarski posao. Naglašavam novinarski, a komentare predsjednika HDZ-a koji si dozvoljava da u emisiji na RTL-u govori da sam ja nekoga pripremala za debatu je još jedan napad Andreja Plenkovića na neovisno novinarstvo', napisala je Sever.