'BIT ĆE MESA, BIT ĆE MESA...'

Srpski radikali zapalili hrvatsku zastavu

17.11.2012 u 18:40

Bionic
Reading

Nekoliko stotina srpskih nacionalista zapalilo je u Beogradu hrvatsku zastavu u prosvjedu protiv UN-ova Međunarodnog suda za ratne zločine, koji je u petak izrekao oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, izvještava Associated Press

Mnogi građani Srbije bijesni su zbog oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, koji su prvostupanjskom presudom bili osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora zbog ubojstava i protjerivanja Srba iz Hrvatske u ofenzivi 1995. godine, piše AP.

Pristaše ekstremističke Srpske radikalne stranke prosvjedovali su pred zgradom predsjedništva Srbije, zahtijevajući da vlada odbaci planove o ulasku u 27-članu Europsku uniju i prekine sve veze sa sudom u Haagu.

Okupljena masa nosila je transparente s natpisima 'Zaustavite Haag', 'Srbija čeka Šešelja' i uzvikivala nacionalističke slogane te pjevala 'Bit će mesa, bit će mesa, klat ćemo Hrvate'.

Srpski čelnici upozorili su da će oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču doliti ulje na vatru u srpsko-hrvatskim odnosima, zaključuje novinska agencija.