‘NE DIRAJ ŽIVOTINJE, NAĆI ĆEMO TE’

Srpski projekt Levijatan stiže u Hrvatsku, je li napokon odzvonilo zlostavljačima životinja?

  • Autor: B.R.
  • Zadnja izmjena 05.03.2018 10:55
  • Objavljeno 05.03.2018 u 09:54
tportal

Izvor: Facebook / Autor: Projekt Levijatan

Na glavama nose ‘fantomke’, tetovirani su i nabildani, a svakome tko zlostavlja životinje poručuju - ‘Ne diraj životinje, naći ćemo te’. Upoznajte borce za prava životinja okupljene u udruženju naziva Projekt Levijatan

Već neko vrijeme u Srbiji djeluje Projekt Levijatan, udruženje zaljubljenika u životinje koji diljem susjedne zemlje pronalaze zlostavljače životinje te ih javno prokazuju. Surađuju s brojnim udrugama, a kako se ispostavlja, sada svoj rad žele preseliti i na naše prostore.

Levijatanovci su zapravo glas potlačenih i ugnjetavanih koji sami ne mogu govoriti. Na prostoru poput Balkana, gdje su životinje toliko nevažne da ih zakon tretira kao predmete i mnogima je normalno da je pas na prekratkom lancu cijeli život, da jede kosti i suhi kruh te da ga vlasnik udari nogom ako previše laje, nesretan u tom blatu i bijedi u kojoj živi, levijatanovci su logičan odgovor društva. Dok takvi ljudi, koje trebamo nazvati zlostavljačima jer oni to jesu, ne osjete isti strah koji životinja osjeća zbog njih, ne mogu naučiti svoju lekciju, kažu levijatanovci za Jutarnji.hr.

tportal

Izvor: Facebook / Autor: Projekt Levijatan

‘Nemaš pravo zlostavljati i nemaš pravo provoditi pravdu jer i nad tobom može postojati netko tko može provesti pravdu’, tako bi se moglo sažeti njihovo djelovanje.

‘U Hrvatskoj imamo dobre zakone i kampanje, promoviraju se prava životinja, i to je odlično. Zato ćemo dobro proučiti rad svih udruga u našoj zemlji i povezati se s onima za koje mislimo da rade ispravno. Uvijek se trudimo sagledati širu sliku. Brojni ljudi od nas puno očekuju, a i mi sami od sebe, tako da smo svoj angažman shvatili maksimalno ozbiljno i posvećeno’, kaže za Jutarnji.hr Jasminka Herceg, članica Upravnog odbora fondacije koja je zadužena za rad Levijatana u našoj zemlji.

Levijatan.org

  • +5
  • +2

Ljubimci za udomljavanje

Izvor: Društvene mreže / Autor: https://www.facebook.com/pravasapa/

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!