MAKARSKA RIVIJERA

Srpanj i kolovoz spašavaju sezonu

12.08.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Dobar početak kolovoza i dobri turistički podaci iz srpnja pokušat će nadoknaditi minuse koje su gotova sva mjesta na Makarskoj rivijeri imala u prvih šest mjeseci ove godine

Na području Makarskog primorja u prvih sedam mjeseci boravio je 326.991 gost, a ostvareno je 2.070.608 noćenja, što je oko 4 posto više nego u prvih sedam mjeseci prošle godine.

Strani gosti, kojih je po podacima turističkih ureda bilo 300.287, ostvarili su 5 posto više noćenja nego 2009. godine, no podaci o noćenjima domaćih gostiju bilježe minus.

Srpanj je donio dobre rezultate na cijelom području od Brela do Gradca, a zabilježeno je 11 posto više noćenja i 17 posto veći dolazak, no među strukturom gostiju koji se u srpnju odmaraju na Makarskoj rivijeri dominiraju stranci koji ove godine značajno manje troše u izvanpansionskoj ponudi.

Hoteli, autokampovi i privatni smještaj imaju dobar buking za cijeli kolovoz i svi se nadaju da će ostatak sezone pokrpati rupe iz prvih šest mjeseci te da će sezona biti barem na razini lanjske, iako rezultati iz prvih šest mjeseci nisu ukazivali na to.