javlja hak

Srna na A1 između Novigrada i Bosiljeva, vozači oprez!

18.05.2020 u 07:30

Bionic
Reading

Uočena je srna na autocesti A1 između čvorova Novigrad i Bosiljevo, pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) u ponedjeljak upozoravaju vozače na dodatan oprez

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića, pa se vozi uz ograničenje brzine.

Zbog privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno, uz povremene zastoje. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Domaći i strani državljani mogu ulaziti i izlaziti u RH uz pridržavanje mjera koje je propisao HZJZ, a razlozi prelaska državne granice za hrvatske državljane i dalje su samo oni nužni i neodgodivi.

Državljani iz zemalja EU mogu ulaziti u Hrvatsku ako imaju opravdane razloge (gospodarske aktivnosti, poslovni sastanci, u budućnosti turisti…).

Svaki inozemni građanin dobit će detaljne upute kako se mora ponašati u Hrvatskoj – to isključuje mjeru samoizolacije. U svrhu poslovnih sastanaka u Hrvatsku mogu ulaziti i građani država koje nisu u EU.

Zbog radova na Paškom mostu (DC106) te zabrane prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona do 21. svibnja u funkciji je privremena trajektna linije Fortica (otok Pag) – Miletići (kopno) za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Plovi prema sljedećem rasporedu: Polasci Miletići (kopno): 09:00, 13:00, 17:00, 20:00. Polasci Fortica (otok Pag): 8:00, 12:00, 16:00, 19:00 sati.

Katamaranske linije uspostavljaju se dana 18. svibnja s polascima iz Rijeke, Zadra i Splita.