koronavirus u susjedstvu

Srednjoškolci iz Omiša hitno se vraćaju s izleta u Italiji

23.02.2020 u 12:22

Bionic
Reading

Pedesetak učenika srednje škole "Jure Kaštelan" iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vraća se s trodnevnog izleta u Italiji u kojoj su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju

Ravnateljica srednje škole poručuje da nema razloga za paniku i neće ih se smjestiti u karantenu jer nisu bili na zaraženom području. Podijelit će im letke s informacijama kako postupati ako se pojave bilo kakvi simptomi. Uskoro se očekuje njihov dolazak na granični prijelaz Pasjak, javio je HRT.

'Mi smo se čuli s našim voditeljima, nastavnicima koji su s učenicima na izletu. Djeca su odlično, nema bolesnih, sve je u redu, nema potrebe ni za kakvom panikom. Nastavnici su u kontaktu s roditeljima, oni su završili zapravo svoj izlet, vraćaju se i na putu su za Hrvatsku", kazala je Tereza Srdelić, ravnateljica Srednje škole "Jure Kaštelan" Omiš.

Podsjetimo, nakon što je naglo porastao broj ljudi zaraženih koronavirusom, talijanska vlada odlučila je blokirati pristup gradovima i općinama u kojima ima najviše zaraženih u regijama Lombardiji i Venetu

Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i općina u Lombardiji, gdje živi 50.000 ljudi, te gradić Vo' sa 3.000 stanovnika u regiji Veneto.

  • +8
koronavirus italija Izvor: EPA / Autor: MATTEO CORNER