RADOVIĆ UHIĆEN ZBOG IZNUDE ČERMAKA

Srdoč: On je pošten i častan čovjek i ostaje na listi

17.11.2011 u 19:15

Bionic
Reading

Već prvi dan kampanje u Istri kao bomba odjeknula je vijest o uhićenju kandidata Hrvatske 21. stoljeća u VIII. izbornoj jedinici Saše Radovića, u javnosti poznatog kao publicist i aktivist koji je prozivao ratne profitere i kriminalce, a uhićen je zbog iznude generala Ivana Čermaka, i to, kako je na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdio načelnik Sektora kriminalističke policije Marko Mikulić, nakon što je kod Tunela Učka preuzeo dio novca

Nositeljica liste Nataša Srdoč, izjavila je za tportal da joj se čini čudnom koincidencija, vremensko tempiranje službenog početka kampanje i uhićenja Radovića, koji kotira na visokom četvrtom mjestu na njihovoj listi.

'Ne vjerujem u slučajnost. On je pošten, častan čovjek i ostaje na listi. Uostalom, svaki građanin je nevin dok mu se ne dokaže krivnja', kaže Srdoč. Dodaje da ima puno povjerenje u Radovića te da smatra da mu je namješteno, no da joj je teško reći 'tko' jer, kaže, ima puno onih koji su protiv da se stvari pročiste i pravedno postupi, a veli i da je poznato da se Hrvatska 21 zalaže za reviziju privatizacije, uklanjanje korupcije..

'Mi bi oduzeli imovinu svima koji ne mogu dokazati da su je legalno stekli', izjavila je nositeljica liste Nataša Srdoč, no prema izvidima policije i Državnog odvjetništva izgleda da je kandidat s liste Hrvatska 21 pokušao nelegalno pretočiti dio generalove imovine u svoj džep, da ne bi o njemu ružno pisao.

Kako će u ovom primjeru postupiti Državno izborno povjerenstvo, ostaje nam tek vidjeti, no iako je svatko nevin dok nije pravomoćno osuđen, ipak je moralno dvojbeno može li ostati na listi.