ČEKAJU DATUM POČETKA PREGOVORA

Srbijanska vlada ipak se nada skorim pregovorima s EU

28.08.2012 u 17:11

Bionic
Reading

Srbijanska vlada očekuje da će se uskoro odrediti datum početka pregovora o pristupu Europskoj uniji, unatoč tome što je izvjestitelj Europskog parlamenta Jelko Kacin izjavio da Srbija neće do kraja godine dobiti datum pregovora

Srbijanska vlada očekuje uskoro određivanje datuma početka pregovora, jer je čvrsto odlučna nastaviti unutarnje reforme, a borba protiv organiziranog zločina i korupcije jedan je od njezinih prioriteta, priopćila je srbijanska vlada u utorak nakon susreta njezina predsjednika Ivice Dačića s Kacinom.

Kako je priopćeno, u razgovoru Dačića i Kacina istaknuto je da je Srbija 'generator regionalne suradnje i da će vlada Srbije nastojati osigurati sve uvjete za nesmetan rad neovisnih regulatornih tijela'. U priopćenju se navodi i da će krajem rujna Srbiju posjetiti izaslanstvo Europskog parlamenta, te da je cilj Srbije je da kraja ove ili u prvoj polovici iduće godine dobije datum za početak pregovora s EU.

'Kacinova izjava o tome da Srbija neće do kraja godine dobiti taj datum njegovo je stajalište, temeljno na tome hoće li Srbija imati dovoljno vremena za provedbu zadaća što se od nje očekuju', rekao je Dačić izjavi novinarima nakon susreta.

Kacin je u utorak razgovarao i s potpredsjednicom srbijanske vlade za europske integracije Suzanom Grubješić, koja je poručila da treba prestati s licitiranjem o dobivanju datuma za početak pregovora s EU, kao i o tome da li će godišnje izvješće Europske komisije biti pozitivno ili negativno.