GENOCID A NE USTANAK

Srb se žestoko obrušio na obilježavanje ustanka u Srbu

27.07.2016 u 14:26

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb poslao je priopćenje u kojem negoduje zbog obilježavanja dana Ustanka naroda Hrvatske u Srbu. Smatra da se ondje nije radilo o ustanku nego etničkom čišćenju s elementima genocida protiv hrvatskog stanovništva

'Paljenjem svijeća u svim gradovima, županijskim središtima u Hrvatskoj prisjećamo se nevinih žrtava, djece, žena i muškaraca pobijenih u etničkom čišćenju s elementima genocida provedenim nad nesrpskim stanovništvom i istočnoj Lici i jugozapadnoj Bosni u četničko-komunističkom pokolju koji je započeo 27. srpnja 1941. i trajao do rujna 1941., kada su tzv. ustanici predali prostor na upravljanje talijanskim fašistima', stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HSP-a Daniel Srb.

On je s članovima stranke zapalio svijeće u Osijeku na križanju Europske avenije i Ulice Ivana Mažuranića.

U izjavi za medije naglasio je da danas prosvjedujemo zbog proslave pokolja, ali i skrivene proslave tzv. Srpskog sabora koji se održao 25. srpnja 1990. u Srbu na kojem su donesene odluke koje su vodile budućem formiranju SAO Krajine.

'Od svih dužnosnika u Hrvatskoj tražimo da se prestane financirati te da se zabrani slaviti tragičan pokolj iz naše nedavne prošlosti', rekao je Srb.