PUKLA LJUBAV

Srb najurio Đapića iz HSP-a

28.01.2013 u 13:10

Bionic
Reading

Dosadašnji počasni predsjednik HSP-a Ante Đapić od danas više nije član stranke. To je odlučeno na izvanrednoj sjednici Predsjedništva i drugih dužnosnika HSP-a u Sisku

Na stranicama HSP-a do prije pola sata na prvoj je vijesti stajao intervu s Đapićem u kojem se afirmativno govori o njegovoj kandidaturi za osječkog gradonačelnika. Članak je nakon obajve vijest o izbacivanju, uklonjen sa stranica.

Ipak, Đapićevo ime i dalje stoji u rubrici 'počasni predsjednika' a njegovo je ime i u popisu članova glavnog stana stranke.

'Kada je Đapić nakon parlamentarnih izbora izabran za počasnog predsjednika, bilo je dogovoreno da se više neće politički angažirati, ali je ponovno stranku počeo koristiti za vlastite političke ambicije. Mi ne želimo i ne smijemo biti taoci nečijih osobnih interesa zbog kojih je velik broj članova napustio našu stranku. Želimo da naša stranka na političkoj sceni ponovno zauzme mjesto koje joj pripada, što ćemo i na predstojećim lokalnim izborima, na koje izlazimo samostalno, dokazati', rekao je predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Odluku o isključivanju Ante Đapića iz stranke donijelo je jednoglasno devet članova Predsjedništva uz suglasnost i drugih čelnika stranke. Predsjednik Srb najavio je i mogući proces ujedinjenja pravaških stranaka, ali kroz interes članstva. Kako je rekao, unatoč brojnim problemima i pritiscima, stranka je uspjela zadržati izvornu pravašku orijentaciju. Ujedno je pozvao sve bivše članove stranke, istaknute pravaše koji su napustili stranku, da se ponovno uključe u rad HSP-a jer 'više ne postoje razlozi zbog kojih su stranku napustili'.

Počasni šef pravaša Anto Đapić demantirao je da je izbačen iz stranke.'To su totalne bedastoće i politička podmetanja', rekao je za Večernji list.'Upravo sjedim s još četiri člana Glavnog stana na kavi u Osijeku. Informacija da sam izbačen iz stranke nevjerojatna je jednako kao da su rekli kako sam odletio na mjesec', kazao je.


Đapić je prije nekoliko dana najavio svoj povratak u aktivnu politiku i '90 posto' i ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Osijeka. 'Moje je aktiviranje u stranci, držim, u interesu HSP-a. Šteta je da budem po strani u stranačkom životu, velika šteta. I tu sam učinio veliku pogrešku', kazao je tada počasni šef pravaša. Istaknuo je kako su njegov povratak zatražili i osječko-baranjski te osječki HSP.