'ŠTO JE ŽENA BEZ SISA'

Sramotna naslovnica BH Dana s Angelinom Jolie!

24.05.2013 u 15:24

Bionic
Reading

Do sada ugledni bosanskohercegovački tjednik BH dani šokirao je javnost neumjesnom naslovnicom na kojoj je objavio izazovnu fotografiju Angeline Jolie s naslovom 'Što je žena bez sisa'

Podsjetimo, slavna glumica preventivno je odstranila obje dojke (u operaciji koja se naziva mastektomijom) nakon što je otkrila da nosi gen BRCA1. Žene koje u sebi nose taj gen imaju 87 posto vjerojatnosti da će razviti rak dojke. Mastektomijom se taj postotak smanjuje na manje od pet posto. Cijela svjetska javnost pohvalila je hrabar potez glumice koja svojim primjerom može potaknuti žene kojima je uzor da se proaktivno bore protiv te smrtonosne bolesti.

Zbog svega toga, čudi naslovnica jednog uglednog bosanskohercegovačkog tjednika, a cijela priča još je bizarnija ako se u obzir uzme podatak da uredničkim kolegijem Dana šefuje – žena Dženana Karup Druško.

Usput budi rečeno, Dani sami sebe doživljavaju kao liberalno orijentirano glasilo. Magazin je navodno ponosan na svoju nezavisnu uredničku politiku i zapadno orijentiranu viziju bosanskohercegovačkog društva pa se tim više postavlja pitanje opravdanosti ismijavanja medicinskog poteza kojeg nitko normalan pri zdravoj pameti ne bi napravio zbog popularnosti, kao što se sugerira u slučaju Angelina Jolie.