afera janaf

Spremaju se nagodbe? Petekov odvjetnik Miljević: Nema teorije. To je priča bez pokrića

28.09.2020 u 20:12

Bionic
Reading

Pojavile su se spekulacije da su neki od 13-orice okrivljenika u aferi Janaf već nudili nagodbu USKOK-u

Čak se pojavila i informacija da je na nagodbu s USKOK-om spreman i prvookrivljeni Krešo Petek, ali da je USKOK odbio njegov prijedlog.

'To je priča bez pokrića. Nema teorije da dođe do bilo kakvog takvog procesa prije nego što dobijem uvid u spis, a ja sam još u ponedjeljak zatražio uvid u spis i još ga nisam dobio. Još razmišljam hoću li i podnijeti žalbu na rješenje o provođenju istrage i određivanje istražnog zatvora mom branjeniku, a o tome ću odlučiti danas', rekao je Jutarnjem listu Petekov odvjetnik Veljko Miljević.

'Ono što ovom predmetu daje težinu prije svega je činjenica da su među okrivljenicima direktor strateške državne tvrtke i dvojica gradonačelnika i težina onoga što se stavlja na teret mom branjeniku daleko je ispod značaja koji se prikazuje. Uostalom, davanje mita puno je blaže kazneno djelo od primanja mita', kaže Miljević, koji smatra kako će vrijeme pokazati da njegov branjenik nije s razlogom prvi na listi okrivljenih.

  • +9
Krešo Petek Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Kad je, pak, riječ o drugim okrivljenicima, navodno ima još onih koji kalkuliraju o nagodbi s USKOK-om, što je potpuno legitimno. Jedan od onih koji se spominje u krugu osoba koje bi se mogle nagoditi s USKOK-om je i Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave velikogoričkog trgovačkog društva VG Vodoopskrba.