za dom spremni

Sporni HOS-ovci ipak su bili na popisu uzvanika na proslavi akcije Maslenica

22.01.2021 u 15:48

Bionic
Reading

Večernji list došao je posjed je popisa uzvanika za službeni protokol na obilježavanju 28. obljetnice VRO Maslenica u Zadru prema kojem su dvojica pripadnika HOS-a bili predviđeni sudionici komemoracije.

Konkretno, riječ je o Elvisu Čulini i Anti Barabi Knezu. Također, neslužbeno je Večernji.hr doznao kako je ovaj popis Zadarska županija izradila u suradnji s Ministarstvom branitelja.

Tijekom dana pojavljivale oprečne informacije oko toga jesu li spomenuti HOS-ovci bili ili trebali biti dio službenog protokola.

Sam Knez medijima je u petak ujutro kazao kako su službeno pozvani od strane županije odnosno župana Božidara Longina. Međutim, nedugo nakon toga oglasio se i ministar Mario Banožić kazavši kako HOS-ovci sa spornim obilježjima nisu bili dio protokola. 'Koliko ja znam, ti ljudi nisu bili dio službenog protokola. Iz svake udruge bio je pozvan jedan predstavnik", naglasio je ministar.

Na njegovom tragu bio je i župan Božidar Longin koji je kazao da HOS-ovci nisu bili u protokolu, već su došli sa strane.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović napustio je protokol obljetnice nakon što je među prisutnima uočio HOS-ove uniforme i natpise 'Za dom spremni'.

  • +10
Hosovci zbog kojih je Milanović napustio obilježavanje VRO Maslenica Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL