gotovo 58 tisuća kuna

Splitski studenti prikupili najveću donaciju ikada za Sindrom Down 21 Split

05.02.2020 u 11:18

Bionic
Reading

Studenti splitskog Ekonoskog fakulteta u četvrtak će udruzi Sindrom Down 21 Split uručuti ček na 57.838,25 kuna koje su prikupili tijekom božićne humanitarne akcije koja se održava već šestu godinu za redom. Riječ je o najvećoj donaciji koju je ova udruga ikada primila

Svečano uručenje donacijskog čeka održat će se u četvrtak, 06. veljače 2020. godine u podne u Vijećnici Dekanata na Ekonomskom fakultetu u Splitu, najavili su u zajedničkom priopćenju splitski Ekonomski fakultet i Udruga.

Splitski studenti u okviru kolegija 'Upravljanje manifestacijama' studija 'Turizam i hotelijerstvo' umjesto izrade poslovnog plana manifestacije mogu izabrati da pod mentorstvom izv.prof.dr.sc. Smiljane Pivčević organiziraju humanitarnu manifestaciju. Tako naučenu teoriju mogu primjeniti u stvarnosti, a uz praktično iskustvo, kod studenata se osnažuje osjećaj za društveno odgovorno poslovanje.

Do sada je šest generacija studenata organizirala humanitarne koncerte, sportska natjecanja i zabavna događanja te su prikupili i donirali više od 180 000 kuna. Ove godine, u okviru akcije pod nazivom "Djeca za djecu", studenti su prikupljali sredstva za Udrugu Sindrom Down 21 Split. 

Prodavali su artikle koje su izradili partnerski dječji vrtići, organizirali humanitarnu lutriju s preko 100 bogatih nagrada, ali i humanitarni koncert u City Centru One, održali aukcije sportskih artikala s potpisom i ukupno prikupili 57.838,25 kuna, najveću donaciju koju je Udruga Sindrom Down 21 Split ikada primila.

Humanitarna akcija studenata Ekonomskog fakulteta održava već šest godina, a posljednje tri organizira se pod nazivom "Djeca za djecu". Ovaj put odabrali su pomoći udruzi Sindrom Down 21 Split kako bi uredili i opremili prostor kojega svakodnevno koriste.