STIGAO NOVAC

Europa financira studiranje slijepih u Splitu

22.08.2013 u 17:33

Bionic
Reading

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu zajedno s partnerima pohvalio se novim uspjehom u iskorištavanju sredstava iz europskih fondova: za projekt ravnopravnog uključivanja slijepih i slabovidnih u proces studiranja odobreno je 294 tisuće eura, od čega će 80 posto financirati Europska unija

Po iznosu sredstava splitski projekt najveći je među prijavljenima, njih točno 41. Trajat će 18 mjeseci, a uz šest novozaposlenih osoba na njemu će raditi i eksperti iz udruga slijepih osoba iz Splita i Zadra, splitskih fakulteta PMF i FESB, sveučilišta iz Aarhusa u Danskoj te studentske organizacije AIESEC.

Cilj projekta nazvanog 'Studirajmo zajedno' je korištenjem informacijskih tehnologija stvoriti uvjete za ravnopravno uključivanje slijepih i slabovidnih osoba u programe Ekonomskog i Filozofskog fakulteta u Splitu. Prilagodit će im se edukacijski program, a nastojat će se pronaći održiva rješenja kako bi se isti sustav primijenio i na ostale fakultete u Hrvatskoj.

'Dodatna vrijednost projekta jest u tome što su već u fazi njegove prijave sudjelovali i studenti, koji će nastaviti raditi. Samostalnim odabirom tema za radne zadatke kroz nastavu bavili su se istraživanjem primjenjivosti IT-a na konkretnim problemima, pa je to i uspjeh našeg nastavnog procesa', objasnio je za tportal pročelnik Katedre za poslovnu informatiku na Ekonomskom fakultetu u Splitu Marko Hell.