'mi smo pobjednička vojska'

Splitski branitelji: 'Za dom spremni' je naš pozdrav i nećemo ga se odreći

04.09.2017 u 10:50

Bionic
Reading

Koordinacija udruga domovinskog rata iz Splita organizirala je konferenciju za novinare vezanu uz temu ploče HOS-a i pozdrava 'za dom spremni', javlja N1

'Okupili smo se kako bi dali potporu našim suborcima koji su stvorili našu modernu Hrvatsku. Čast mi je, ali ne i zadovoljstvo, da opet branimo vrijednosti koje smo ostavili hrvatskom narodu. Tu spada i naš pozdrav "Za dom spremni" pod kojim su často ginuli vojnici i narod.Teško je govoriti o zadovoljstvu kada govorimo o obrani naših vrijednosti', poručili su, prenosi N1, splitski branitelji.

'Pitanje je tko to od početka obrane nije bio spreman za dom, volio bih čuti nekoga da na taj način istupi i kaže da nije bio spreman za dom. Teško nam je miriti se s tim da nas nazivaju ustašama, zločincima, mi smo pobjednička vojska koja je omogućila da živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj, iz tog rata je i časni pozdrav "Za dom spremni"', pojasnili su.

  • +5
Ploča HOS-a u Jasenovcu Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Sada kada Milošević više nije živ, pitanje je tko to sad želi provesti novu velikosrpsku politiku. Tko su ti koji na taj način pokušavaju oblatiti i kriminalizirati vrijednosti Domovinskog rata. Tko hrvatskom narodu pokušava iznova reći da nema pravo braniti vrijednosti. Poručujemo da prouče zakone Hrvatske i da prestanu propitkivati i nazivati nas pogrdnim imenima. Želimo im poručiti da je pozdrav "Za dom spremni" legitiman i legalan. To je naš pozdrav i nikada ga se nećemo odreći', poručili su članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz Splita.