ZOO SPLIT

Splitske životinje dobro podnose hladnoću

09.02.2012 u 15:03

Bionic
Reading

Na vrhu Marjana ovih su dana ostale izolirane i pomalo zaboravljene životinje u Zoološkom vrtu Split. Ravnatelj institucije Nediljko Ževrnja nam je rekao da su, na svu sreću, sve životinje dobro zaštićene i nije zabilježeno nijedno ugibanje ili problemi

'Sve su životinje smještene na toplo i sigurno u zatvorene prostore ili u pripadajuće nastambe za vrste kojima je hladnoća prirodni ambijent. Majmuni borave u grijanom prostoru, a primjerice vukovima, lisicama, veprovima, andskim ljamama i sibirskom tigru je ovo prirodna situacija. Za sve životinje smo pojačali prehranu zbog hladnoće i nabavili dodatne količine slame za njihove nastambe', informirao nas je Ževrnja.

Rekao nam je i da su dva djelatnika, skupa s dvojicom pripadnika Hrvatske vojske i uz pomoć vozila GSS-a obavili potrebnu nabavu i dostavu hrane, voća, povrća i plina za potrebe zoološkog vrta. Danas je i jedan građevinski stroj započeo sa čišćenjem komunikacije od sjevernih vrata kraj vodovoda do platoa na kojem je smješten splitski Zoo.

Ževrnja nam je napomenuo da je trenutno institucija zatvorena za posjete zbog sigurnosnih razloga jer je prostor splitskog zoološkog vrta smješten na strmini koja je sada uglavnom zaleđena. Na kraju je zaključio da su spremni i za novi udar hladnoće i snijega.

Egzotična zima u zagrebačkom ZOO-u