NAKON NEUSPJELE POTJERE

Splitska policija traga za bjeguncem

17.09.2009 u 13:55

Bionic
Reading

Splitska policija izvijestila je da i danas traži 30-godišnjaka osumnjičenog za zloporabu opojnih droga zbog kojeg je sinoć, nakon neuspjele potjere u kojoj je jedan policajac lakše ozlijeđen, blokirala grad

Sinoć su na raskrižju Zvonimirove i Zagrebačke ulice policijski inspektori Prve policijske postaje u 19,20 sati u peugeotu 306 splitskih oznaka vidjeli muškarca za kojeg su pretpostavili da je osumnjičeni diler za kojim policija traga. Kad su prišli peugeotu i muškarcu pokazali policijske značke tražeći od njega da iziđe iz vozila, on se zaključao, naglo krenuo i automobilom razbio bočno staklo službenoga policijskog automobila, pri čemu su jednom policajcu posječena tri prsta na ruci.

Kako se muškarac nakon toga dao u bijeg, policajac je s namjerom da ga zaustavi, iz službenog pištolja ispalio jedan hitac, rekla je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

No to nije zaustavilo bjegunca, pa su policajci krenuli u potjeru i blokirali grad, ali ga nisu uspjeli uhvatiti. Jutros rano na nathodniku kod prodajnog centra Koteksa na Gripama pronađen je automobil kojim je osumnjičenik bježao.

U cijeloj akciji nije bilo ozlijeđenih građana, rekla je glasnogovornica, dodajući da policija i danas nastavlja potragu.