BOLESNO 60 OD 160 UČENIKA

Splitska gimnazija zatvorena zbog svinjske gripe

28.10.2009 u 17:48

Bionic
Reading

Zbog iznimno velikog broja oboljelih učenika i sa sumnjom da su zaraženi virusom svinjske gripe H1N1 splitska privatna gimnazija 'Kraljica Jelena' u četvrtak i petak neće održati nastavu

Poruka je to jutros upućena roditeljima iz ravnateljstva škole nakon što je u srijedu s nastave zbog zdravstvenih teškoća, uglavnom respiratornih te zbog grlobolje i povišene temperature, izostalo čak 60 od ukupno 160 učenika te škole.

'Iako ne mislim da je stanje u školi posebno alarmantno, odluku o prekidu nastave donijeli smo preventivno jer je broj oboljelih učenika sa 20, koliko ih je izostalo pred četiri dana, danas porastao na 60', kazao je za Jutarnji.hr Ivan Plazibat, osnivač i predsjednik Savjeta gimnazije 'Kraljica Jelena'.

Prema njegovim riječima, kod samo jednog učenika trećeg razreda dijagnosticiran je virus H1N1, no nije isključeno da među oboljelom djecom ima više zaraženih. Čak i četiri nastavnika imaju temperaturu i simptome opće malaksalosti, dodao je Plazibat.

'Premda ne možemo suditi koliko je djece dobilo virozu, a koliko ih je oboljelo od gripe, zbog tendencije stalnog povećanja oboljelih odlučili smo na dva dana prekinuti nastavu. Kako potom slijedi vikend', rekao je Plazibat, 'nadamo se da će ponedjeljak ipak donijeti bolju zdravstvenu sliku u školskim klupama 'Kraljice Jelene'.'