VUKŠIĆ I VULJANIĆ U SPLITU

'Split je prevažan da bi stvari prepustili neradu i stihiji'

05.01.2013 u 16:09

Bionic
Reading

Laburisti su u Splitu u hotelu Park u subotu održali konferenciju za medije u povodu najavljene današnje izborne konferencije u splitskom ogranku stranke. Konferencija za medije na kojoj su bili i saborski zastupnici stranke Branko Vukšić i Nikola Vuljanić dolazi nakon, po njihovom mišljenju, razvikanog ekscesa u splitskom ogranku stranke

Podsjetimo da su prije desetak dana četiri člana stranke prešli u HDSSD, što je bio razlog za reakciju iz središnjice laburista. Nikola Vuljanić naglasio je da u Split ne dolaze kao komesari, već su došli dati podršku današnjoj izbornoj skupštini splitskog ogranka stranke. Kandidati za predsjednika ogranka su Ante Gojsalić i istaknuti glumac Milan Štrljić, bivši intendant HNK Split.

Domaćini Jurica Marković i Stipe Drmić su istaknuli da se čelništvo stranke ne miješa u odluke podružnice i izbor novog rukovodstva ogranka na današnjoj skupštini. Branko Vukšić je rekao da rad dosadašnjeg vodstva ogranka nije zadovoljavao. 'Mi smo treća stranka po snazi u državi, što nije bio slučaj u Splitu. Laburisti kao treća snaga smetaju, pa nije čudno što se ovakvim slučajevima pridaje tolika važnost. Splitski ogranak nije dobro radio i to će se promijeniti. Split, drugi grad u državi je prevažan laburistima da bi stvari prepustili stihiji i neradu', izjavio je Vukšić.

Vuljanić je rekao da su laburisti jedina socijaldemokratska opcije u zemlji, a prelazak grupe članova iz lijeve stranke u odnosu na kapital, a ne ideološko određenje, u naglašeno desnu stranku kao što je HDSSD dovoljno govori o političkoj nedosljednosti tih bivših članova. Rečeno je i da se neće forsirati isticanje kandidata za gradonačelnika. 'Laburisti, odnosno lokalni ogranak će istaknuti kandidata za gradonačelnika, ako procijenimo da je to kvalitetan i jak kandidat. Ako ne, nećemo pod svaku cijenu, lokalni izbori su prilika za pozicioniranje laburista na lokalnoj političkoj sceni. Mi ne radimo od danas do sutra, već planiramo dugoročno', zaključio je Vuljanić.

Nakon konferencije Branko Vukšić je komentirao i smjenu Sanje Mikleušević. 'Za HRT je šteta što je Sanja Mikleušević podnijela ostavku; ona je odličan urednik i novinar i ja joj svakako dajem podršku. Cijeli projekt realizacije četvrtog programa je pretjerano forsiran i nije bio dobro pripremljen i zapravo podsjeća na lokalne amaterske televizije', komentirao je Branko Vukšić.