BIZNIS PO UNAJMLJENIM STANOVIMA

Splićanka prostitucijom navodno zaradila 105.000 kuna

16.01.2014 u 14:21

Bionic
Reading

Splitska je policija zbog prostitucije i podvođenja kazneno prijavila 55-godišnju Splićanku koja je najstarijim zanatom na svijetu navodno zaradila više od sto tisuća kuna.

Osim što se i sama odavala prostituciji 55-godišnjakinja je osumnjičena i za podvođenje četiri 'kolegice' sa šireg splitskog područja.

Njen slučaj su 'riješili' splitski policajci organiziranog kriminaliteta koji tvrde da su joj dokazali tri slučaja prostitucije, ali i kazneno djelo podvođenja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 55-godišnjakinja od početka 2011. do sredine siječnja ove godine, kako bi se domogla novca, oglašavala i organizirala pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima, navodi policija u službenom izvješću.

Dodaju da se posao odvijao u unajmljenim stanovima u Splitu, a 55- godišnjakinja je poticala i angažirala ženske osobe koje su u dogovoru s njom pružale seksualne usluge različitim klijentima za novac.

Seks su navodno naplaćivale od 300 do 500 kuna. Dio novca djevojke su davale svodnici koja je na taj način zaradila najmanje 105 tisuća kuna.

Osumnjičena je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.