PRED ZGRADOM POGLAVARSTVA

Splićanin se pokušao izrezati i zapaliti

27.08.2009 u 13:07

Bionic
Reading

Liječnici splitske bolnice jutros su na Odjel psihijatrije primili starijega Splićanina koji se pred zgradom Gradskog poglavarstva pokušao izrezati skalpelom prijeteći da će se zapaliti, potvrdio je splitski Klinički bolnički centar

SPLIT - Potvrdila je to i zamjenica glasnogovornice splitsko-dalmatinske Policijske uprave Kristina Sladojević, koja je rekla kako je uredovala i policija.

Riječ je o Petru Vudriću, koji je prije pet godina deložiran iz denacionaliziranog stana na splitskome Spinutu, od kada pokušava izboriti krov nad glavom. Dosad je nekoliko puta prosvjedovao pred zgradom Gradskog poglavarstva, gdje je prijetio da će se zapaliti, skidao se gol, pio tablete za smirenje, a prošlog je četvrtka ondje otišao i spavati u vreći za spavanje.

Jutros je prije odlaska pred zgradu Gradskog poglavarstva nazvao novinare i javio im kako je popio šaku tableta te da se ide ubiti.

Novinari su odmah o svemu obavijestili policiju, koja je Vudrića pronašla pred zgradom Gradskog poglavarstva, a u trenutku kad se htio ozlijediti skalpelom spriječen je i prevezen na Odjel psihijatrije.