grah, pjesma i zabava

[FOTO/VIDEO] Splićani tradicionalno slavili Praznik rada na Marjanu, građanima se pridružila i trojica kandidata za gradonačelnika

01.05.2022 u 15:11

Bionic
Reading

Međunarodni praznik rada u Splitu se u nedjelju tradicionalno obilježio u Park šumi Marjan uz grah, pjesmu i zabavu, a građanima su se pridružila i trojica kandidata za splitskog gradonačelnika

Bivši gradonačelnik Ivica Puljak praznik rada čestitao je svim građanima Hrvatske, posebno onima koji su otišli u druge zemlje "koje vode više računa o radnicima". Istaknuo je da i radnici u Hrvatskoj zaslužuju živjeti dostojanstvenije i bolje te rekao kako je njegova vlast u deset mjeseci "uvodila red i brinula o javnim interesima".

"Sada će građani imati priliku potvrditi jesu li za takav smjer razvoja Splita", poručio je Puljak.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zoran Đogaš je građanima obećao da će se kao gradonačelnik boriti za svako radno mjesto. "Borit ću se za stvaranje radnih mjesta, posebno za mlade koji moraju moći ostati ovdje ako to žele", istaknuo je Đogaš koji je novinarima rekao da vjeruje samo u teški rad.

"Ozbiljan i težak rad je jedini recept da se nešto u životu napravi", izjavio je.

Na Marjanu je bio i SDP- ov gradonačelnički kandidat Davor Matijević koji se posebno osvrnuo na sudbinu tisuću radnika Brodosplita koji od siječnja nisu dobili plaću, ali i na mlade koji nemaju materijalnu priliku kupiti stan, kao i radnike koji su potplaćeni.

Proslava Prvog svibnja na Marjanu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Današnji praznik ne možemo samo svesti na izlet na Marjan i porciju graha, treba razmisliti da ima radnika koji ne primaju plaću već tri mjeseca, a pitanje je hoće li uopće imati posla", rekao je Matijević. Kao otvorena pitanja o kojima treba razgovarati naveo je poziciju malih obrtnika u Splitu, prosvjetara, medicinskih sestara i ostalih.

Proslava Međunarodnog praznika rada, u organizaciji gradske tvrtke Žnjan, održana je na platou ispred Zoološkog vrta gdje su se zabavljali stari i mladi koji su na Marjan stigli autobusima koje je grad osigurao besplatno.

  • +21
Prvi svibnja na Marjanu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na programu su dječja lutkarska predstava, stand-up nastupi splitskih komičara, koncert Mjesnog odbora. Uz zabavni program, održava se i Sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), te splitske craft pivovare Mandrill i Prostor.