BROJNE AKTIVNOSTI

Splićani tradicionalno na Marjanu za Praznik rada; poslijepodne slave na Blatinama

01.05.2023 u 13:45

Bionic
Reading

Praznik rada slavi se širom Hrvatske. Uz bogati program i brojne aktivnosti Splićani i njihovi gosti, Međunarodni praznik rada 1. svibnja tradicionalno provode u Park šumi Marjan. Proslavu je organizirala gradska tvrtka Žnjan d.o.o. s gradskom Turističkom zajednicom. Pripremili su bogat program i brojne aktivnosti koje su počele već u 11 sati na pozornici amfiteatra ispred ZOO vrta

Tamo Čarobni animatori i Vangel zabavljaju najmlađu publiku dok su kuhari ŠKMER- a skuhali 'fažol u velikoj teći' i točno u podne ga podijelili građanima. Ukupno je bilo dvije tisuće porcija.

Program se nastavio u 13 sati uz nastup grupe Ljetno kino, a dva sata kasnije na scenu će nastupiti DJ Duple. Što se hrane i pića tiče u ponudi su brojni slatki i slani zalogaji, kao i craft piva, a posjetitelji mogu obići i OPG sajam. Splićane su na Marjanu iznenadile i srdele na gradelama za koje se tražila porcija više.

Grad Split se pobrinuo da svi koji ne žele na Marjan pješice tamo stignu besplatnom linijom gradskog prijevoznika Promet koji od 8 do 16 sati svakih 20 minuta vozi od HNK do ZOO vrta na Marjanu.

  • +10
Praznik rada na splitskom Marjanu Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic

Gradonačelnik Ivica Puljak svojim je sugrađanima, gostima, te svima u Hrvatskoj s Marjana čestitao Praznik rada zaželjevši im da današnji dan provedu ugodno sa svojim obiteljima i onima koje vole gdje god da jesu.

"Svim građanima Hrvatske želim da im u budućnosti bude što bolje, da im plaće budu veće i da budu zadovoljniji svojim životom i radom", kratko je izjavio Puljak. Upitan o položaju radnika u zemlji odgovorio je da nije zadovoljavajući. Rekao je kako drži da su plaće u Hrvatskoj male za sve građane. Odgovarajući na pitanje o poskupljenju Domova za starije u županiji kazao da je "razlog zašto su mirovine male vrlo jednostavan, a to je HDZ i njihova vladavina zadnjih 30 godina". U budućnosti to želimo promijeniti kako bi svi mogli živjeti od dostojnog rada, poručio je.

Osim na Marjanu dio Splićana će popodne slaviti i u gradskom kvartu Blatine-Škrape. Tamo u organizaciji gradskog SDP-a u parku kraj Tropicane posjetitelji od 17 do 21 sat mogu jahati konja, djeca se mogu družiti s ponijem Panchom, vidjeti ljamu Žeki ili se igrati u 'dvorcu napuhancu' za djecu. Sve je besplatno. U ponudi će biti kokice, pivo i sokovi, a za zabavu će se pobrinuti glazbenici koji će svirati uživo.

Predsjednik splitskog SDP- a i predsjednik Gradskog kotara Blatine-Škrape Davor Matijević je povodom Praznika rada poručio kako živjeti dostojanstveno od svoga rada mora postati naša stvarnost. "Pridružite nam se na SDP- ovoj prvomajskoj fešti. Sretan vam Praznik rada!", poručio je na kraju Matijević.