POLICIJSKA POTJERA

Specijalci ubili bjegunca koji je pucao na njih

06.08.2009 u 10:44

Bionic
Reading

Bjegunac Željko Odoljević preminuo je u požeškoj bolnici od posljedica ranjavanja u razmjeni vatre sa specijalcima PU požeško-slavonske, koji su jutros pokrenuli potragu za njim

Jutros nešto iza osam sati pokrenuta je potjera za Željkom Odoljevićem i njegovom suprugom Snježanom, za kojima je raspisana tjeralica zbog počinjenja više kaznenih djela, uglavnom prijevara, prenosi Jutarnji list. Kada ga je policija locirala u mjestu Podgorje, bjegunac je na njih otvorio paljbu iz vatrenog oružja, a policija je uzvratila.

Za obitelj Odoljević prvi put se čulo kada im je 2005. godine ubijen 16-godišnji sin Valentin. Njega je pred kafićem Bor u Kaptolu, u listopadu te godine, nožem ubio državljanin BiH Dražen Martinović. Uz njega je ubio i 23-godišnjeg konobara Antu Piličića, a ranjen je i Valentinov stariji brat Miroslav.

Kuća obitelji Odoljević

Željko i Snježana Odoljević nakon toga optužili su policiju da je u istrazi štitila ubojicu. Tvrdili su da postoji veza između ubojice i dijela policije, da ih povezuju neki ilegalni poslovi. Martinović je osuđen na 10 godina zatvora, a obitelj Odoljević je tvrdila da je ta kazna preblaga.

Nakon tih optužbi, uskoro se i obitelj Odoljević pojavila na sudu u svojstvu optuženika. Ona je 2007. godine zbog 20-ak tisuća kuna duga osuđena na 10 mjeseci zatvora, a on je optužen za nelegalnu kupnju traktora. Otada su oboje u bijegu.