restriktivne mjere

Španjolska u nedjelju odredila još jedno zatvaranje zbog koronavirusa

05.07.2020 u 20:45

Bionic
Reading

Dužnosnici u sjeverozapadnoj španjolskoj pokrajini Galiciji uveli su ponovno restriktivne mjere, u svrhu suzbijanja širenja koronavirusa, za područje u kojemu živi 70 tisuća ljudi, piše u nedjelju BBC

Samo stanovnici koji putuju na posao moći će napustiti ili ući u općinu A Marina, smještenu na obali Biskajskog zaljeva, od ponedjeljka do petka. Bit će ipak dopušteno slobodno kretanje unutar tog područja.

Dopuštena su okupljanja najviše 10 osoba u A Marini, dok je obvezno nošenje zaštitnih maski. Dužnosnici su povezali žarište s barovima u A Marini te će barovi i restorani raditi na 50 posto kapaciteta.

Vlasti navode da je u Galiciji u nedjelju zabilježeno 258 novih slučajeva zaraze, uključujući 117 u pokrajini Lugo, gdje je smještena A Marina. Dan ranije, u subotu, u Kataloniji je uvedena slična restrikcija na lokalnoj razini.

Pokrajinska vlada vratila je restriktivne mjere za područje regije Segria, i to za 210 tisuća stanovnika, nakon velikog porasta broja zaraženih. U Španjolskoj je ukupno potvrđeno više od 250 tisuća slučajeva zaraze, dok je najmanje 28.385 osoba umrlo.