n/a

Soufflé tortice od čokolade

12.05.2010 u 06:00

Bionic
Reading

S čokoladom ne možete pogriješiti - hrana za bogove ili kakao, glavni je sastojak ove bezvremenske poslastice koja osim što godi svakom nepcu, potiče koncentraciju i intelektualne sposobnosti

SASTOJCI:

Za osam tortica:
100 g maslaca
50 g šećera + za posipanje posudica
120 g tamne čokolade, nasjeckane
½ razmućenog cijelog jajeta
2 žumanjka
25 g brašna

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 160° C. Premažite omekšalim maslacem keramičke posudice za soufflé. Izrežite masni papir na trake od oko osam puta 20 centimetara. Premažite trake maslacem i pospite šećerom. Zalijepite po traku uz stijenku svake posudice, posute strane prema unutra.
Rastopite maslac i čokoladu na pari. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Mikserom tucite jaja i žumanjke sa šećerom dok se ne napuhnu i ne pobijele. Umiješajte čokoladnu smjesu s jajima i na kraju brašno.
Napunite posudice s oko 80 mililitara smjese, stavite na lim i pecite oko 15 minuta dok vrhovi ne budu tvrdi, a sredina pjenasta.
Poslužite sa sladoledom ili tučenim slatkim vrhnjem.